De Nederlandse mannen onder leiding van skip Jaap van Dorp verloren na de winst op Zweden achtereenvolgens van Duitsland en Rusland. Hoewel Italië daarna nog wel in een thriller werd verslagen, behoorde een plek in de halve finale inmiddels niet meer tot de mogelijkheden.
Wel verzekerden de Nederlandse curlingmannen zich van het WK dankzij de zege op de Italianen. Een zevende plek overall kon hen dit EK kon hen, zelfs met een nederlaag in het afsluitende duel tegen Schotland, niet meer ontgaan. Een klein feestje was daarom op z'n plaats.
PyeongChang
Allereerste gemengd dubbel opent met daverende verrassing
08/02/2018 OM 15:50
OKT
Belangrijker dan de goede prestaties op het EK en de kwalificatie voor de wereldkampioenschappen is echter het olympisch kwalificatietoernooi (OKT). In het Tsjechische Pilsen worden tussen 5 en 9 december nog twee laatste tickets voor PyeongChang verdeeld. Nog nooit eerder wist een Nederlands mannenteam zich voor de Spelen te plaatsen.
Met het oog op het OKT was de zege op regerend vice-wereldkampioen Zweden een enorme opsteker. Maar de verliespartijen tegen Duitsland en Rusland, twee concurrenten op het OKT, waren dat weer niet. Hoe dan ook zal Nederland hard aan de bak moeten in Pilsen om Zuid-Korea te bereiken.
Vrouwen
Het Nederlandse vrouwenteam speelde het EK in de B-divisie. Door drie zeges en zes nederlagen eindigde oranje als negende, nipt boven de degradatiestreep richting de C-divisie.
PyeongChang
Nieuw! Gemengd dubbel is tactisch en dynamisch
08/02/2018 OM 08:36
PyeongChang
Zo kwamen de Noorse curlingmannen aan hun hippe broeken
04/01/2018 OM 12:33