Het Canadese koppel Kaitlyn Lawes en John Morris ging in de eerste groepswedstrijd met 9-6 ten onder tegen Noorwegen. Het duo wordt in PyeongChang tot de topfavorieten gerekend, aangezien zij vier jaar geleden beiden goud veroverden in de landenwedstrijd. Het gemengd dubbel is dit jaar nieuw onderdeel op het programma.
Canada nam later op de dag wel meteen revanche voor hun mislukte start door aartsvijand Verenigde Staten met 6-4 de baas te blijven. De Amerikanen, vertegenwoordigd door broer en zus Matt en Becca Hamilton, zorgden wel voor een hilarisch moment doordat Matt – bijgenaamd Super Mario – op het ijs van de Gangneung Curling Centre onderuit ging.
VIDEO: Super Mario gaat op z'n gat
PyeongChang
Nieuw! Gemengd dubbel is tactisch en dynamisch
08/02/2018 OM 08:36
Volle buit wereldkampioen Zwitserland
Wereldkampioen Zwitserland, met Jenny Perret en Martin Rios, was de grote winnaar van de eerste dag. De Alpenbewoners bleven foutloos in hun duels met China (7-5) en Finland (7-6) en zijn nog als enigen ongeslagen. Het gemengd dubbel in het curlingtoernooi gaat vrijdag verder met opnieuw twee ronden. De vier best geklasseerde landen – van de acht in totaal – stromen door naar de halve finales.
PyeongChang
Zo kwamen de Noorse curlingmannen aan hun hippe broeken
04/01/2018 OM 12:33
PyeongChang
Nederland eindigt EK curling als zevende
22/11/2017 OM 16:13