Getty Images

Allereerste gemengd dubbel opent met daverende verrassing

Allereerste gemengd dubbel opent met daverende verrassing
By Eurosport

The 08/02/2018 at 14:31Bijgewerkt The 08/02/2018 at 18:55

Let the games begin! Ook al heeft IOC-voorzitter Thomas Bach de XXIII Olympische Winterspelen niet officieel voor geopend verklaard, in het curling en schansspringen is de strijd om de medailles al begonnen. Op het curlingijs kon meteen een daverende verrassing worden genoteerd.

Het Canadese koppel Kaitlyn Lawes en John Morris ging in de eerste groepswedstrijd met 9-6 ten onder tegen Noorwegen. Het duo wordt in PyeongChang tot de topfavorieten gerekend, aangezien zij vier jaar geleden beiden goud veroverden in de landenwedstrijd. Het gemengd dubbel is dit jaar nieuw onderdeel op het programma.

Canada nam later op de dag wel meteen revanche voor hun mislukte start door aartsvijand Verenigde Staten met 6-4 de baas te blijven. De Amerikanen, vertegenwoordigd door broer en zus Matt en Becca Hamilton, zorgden wel voor een hilarisch moment doordat Matt – bijgenaamd Super Mario – op het ijs van de Gangneung Curling Centre onderuit ging.

Volle buit wereldkampioen Zwitserland

Wereldkampioen Zwitserland, met Jenny Perret en Martin Rios, was de grote winnaar van de eerste dag. De Alpenbewoners bleven foutloos in hun duels met China (7-5) en Finland (7-6) en zijn nog als enigen ongeslagen. Het gemengd dubbel in het curlingtoernooi gaat vrijdag verder met opnieuw twee ronden. De vier best geklasseerde landen – van de acht in totaal – stromen door naar de halve finales.