Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Lewis Hamilton hekelt eigen team Mercedes na teleurstellende openingsrace Formule 1 - "Niet naar me geluisterd"

Menno Waebeke

Geupdate 09/03/2023 om 12:44 GMT+1

Lewis Hamilton heeft in een podcast van de BBC woensdag hard uitgehaald naar zijn eigen team. De Brit claimt dat Mercedes niets heeft gedaan met de feedback die Hamilton na afloop van vorig jaar heeft geleverd. "Het gaat om verantwoordelijkheid, het team moet de gemaakte fouten gewoon toegeven."

Lewis Hamilton is niet blij met de door Mercedes gemaakte auto.

Foto: Getty Images

Hamilton eindigde tijdens de openingsrace in Bahrein slechts als vijfde, achter Max Verstappen, Sergio Pérez, Fernando Alonso en Carlos Sainz. Vooral het verlies ten opzichte van de Aston Martin van Alonso doet pijn bij de Britse renstal. Volgens Hamilton is dat echter de schuld van Mercedes zelf.
"Ik heb vorig jaar aangegeven wat er mis was met de auto", begint hij in de BBC-podcast Chequered Flag. "Ik heb al in zoveel auto's gezeten inmiddels, ik weet wat nodig is en wat vooral niet nodig is. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen. Het team moet de gemaakte fouten toegeven en erkennen dat ze niet naar me hebben geluisterd."

Koppen bij elkaar

Er staan na de GP in Bahrein nog 22 races op de kalender en dus heeft Mercedes nog genoeg kans om de negatieve spiraal te doorbreken. "We moeten naar de balans kijken in de bochten en ook naar de overige zwakke punten. We moeten met z'n allen de koppen bij elkaar steken."
"We zijn nog steeds kampioenen, maar we hebben het nu al een jaar niet goed genoeg gedaan. Dat betekent echter niet dat we in de toekomst nooit meer goed kunnen zijn." Hamilton kan over anderhalve week een eerste stap zetten naar verbetering, dan staat de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het programma.

Waar volg je het sportnieuws?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot biatlon volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie