Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Wanneer wordt Verstappen kampioen? Voorsprong op Perez na Hongarije meer dan 100 punten

Kevin van Nunen

Geupdate 23/07/2023 om 23:09 GMT+2

Hij zal het zelf in alle toonaarden ontkennen, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat Max Verstappen voor de derde keer wereldkampioen Formule 1 wordt. Verstappen en Red Bull verbreken alle records en voor teamgenoot Sergio Perez is slechts een bijrol weggelegd. Na de Grand Prix van Hongarije staat Verstappen meer dan 100 punten voor.

Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 23, 2023

Foto: Getty Images

100 punten voorsprong betekent dat we de laatste vier Grands Prix kunnen wegstrepen, waardoor Verstappen op dit moment kampioen kan worden tijdens de Amerikaanse Grand Prix. Of het moment ook daadwerkelijk in Austin daar blijkt, is nog maar de vraag.
Er staan in de tussentijd nog zes races op het programma en gezien de manier waarop Verstappen dit seizoen huishoudt, wordt die voorsprong eerder nóg groter dan iets kleiner. Verstappen scoorde dit seizoen tot dusver 92 procent van de maximum score. Dat is zelden tot nooit vertoond in de Formule 1!

Aftellen naar derde wereldtitel is begonnen

Even was er hoop dat het Verstappen en Red Bull op de Hungaroring moeilijk gemaakt kon worden, maar al voor het aanremmen voor de eerste bocht bleek die hoop ijdel. Verstappen reed toen al naast pole-sitter Lewis Hamilton en de concurrentie zag hem niet meer terug.
Ondanks iets stijvere banden is de dominantie van Red Bull er nog altijd. Kijk maar naar de voorsprong van Verstappen op nummer twee Lando Norris. Die bedroeg maar liefst 33 seconden. Is er voor de concurrentie nog hoop? Je zou haast denken van niet.
Een Grand Prix winnen staat voor de rest gelijk aan wereldkampioen worden. Maar de wereldtitel 2023 gaat naar Verstappen. De vraag is alleen wanneer het officieel is. De dominantie van Red Bull bij de constructeurs is al helemaal absurd. Of moeten we ook daar Verstappen zeggen? De kopman maakt Red Bull bijkans in zijn eentje kampioen.

WK-stand coureurs na GP Hongarije

1. Max Verstappen - 281 punten
2. Sergio Perez - 171 punten
3. Fernando Alonso - 139 punten
4. Lewis Hamilton - 133 punten
5. George Russell - 90 punten

WK-stand constructeurs na GP Hongarije

1. Red Bull - 452 punten
2. Mercedes - 223 punten
3. Aston Martin - 184 punten
4. Ferrari - 167 punten
5. McLaren - 87 punten

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van Formule 1 tot veldrijden en van voetbal tot darts volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie