Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Sainz niet in actie door blindedarmontsteking - vervanger Bearman jongste Ferrari-coureur ooit

Yannick Wezenbeek

Geupdate 08/03/2024 om 13:20 GMT+1

Carlos Sainz komt dit weekend niet meer in actie tijdens de GP van Saoedi-Arabië. De Spaanse coureur heeft een blindedarmontsteking en moet geopereerd worden. Vanaf vrijdag, wanneer de derde vrije training en de kwalificatie op het programma staan wordt hij vervangen door Oliver Bearman. De Brit wordt de jongste Ferrari-coureur ooit in de Formule 1.

Carlos Sainz jr.

Foto: Getty Images

Slecht nieuws voor Carlos Sainz. De Spanjaard heeft een blindedarmonsteking en kan dus niet in actie komen tijdens de GP van Saoedi-Arabië. De coureur moet geopereerd worden waardoor Ferrari is aangewezen op reservecoureur Oliver Bearman.
De Brit is pas 18 jaar en gaat daarom de jongste rijder ooit worden voor de Italiaanse renstal in de Formule 1. Het oude ‘record’ stond op naam van Ricardo Rodriguez met 19 jaar.

Pole-position

Bearman was al aanwezig in Jeddah aangezien hij meerijdt in de Formule 2. De Britse coureur wordt gezien als een groot talent en is bekend met de baan in Saoedi-Arabië. Donderdag pakte hij namelijk in de kwalificatie nog pole-position in de Formule 2.
Voor Sainz is het natuurlijk een vervelende domper. Hij kan deze week geen WK-punten bijschrijven nadat hij vorige week derde werd achter de twee coureurs van Red Bull.
picture

Oliver Bearman

Foto: AFP

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons nieuwe kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie