Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Horner laat zich uit over onderzoek en verwacht dat Verstappen bij Red Bull blijft

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 07/03/2024 om 19:30 GMT+1

De laatste weken is er veel te doen rondom Red Bull. De hoofdpersoon, Christian Horner, liet zich in Saoedi-Arabië uit over de commotie van de afgelopen weken. Zo was de teambaas in opspraak vanwege mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Dat werkte door richting het team volgens Jos Verstappen die op zijn beurt zei dat het team mogelijk uit elkaar valt.

Christian Horner

Foto: Getty Images

Het is wel eens rustiger geweest bij Red Bull. Waar het op de baan weer crescendo gaat met Max Verstappen, gaat het buiten de baan over bijna allesbehalve racen. Om te beginnen was er de rel rondom teambaas Christian Horner.
Horner zou grensoverschrijdende gedrag hebben vertoond maar na een extern onderzoek werd hij vrijgesproken. Later werd er een anonieme mail rondgestuurd met bewijsmateriaal. Een week nadien laat Horner bij het begin van het raceweekend in Jeddah van zich horen.

Hectische periode

“De inbreuk op mijn familie is groot genoeg geweest”, vertelde hij op de persconferentie. “Het was een hectische periode. Vooral omdat er kinderen bij betrokken zijn. Maar het feit blijft dat er een onafhankelijk onderzoek is gestart en de klacht is afgewezen.”
Daarom hoopt de teambaas van Red Bull dat het snel weer over de sport zal gaan. “We gaan verder kijken naar de toekomst en ons richten op het racen.”

Contract tot 2028

Maar of Horner zijn zin krijgt is nog maar de vraag. Jos Verstappen dropte vorige week ook al een bommetje door te zeggen dat het team van Red Bull uit elkaar dreigt te vallen door de commotie. Daarna waren er geruchten over de toekomst van Max Verstappen bij het team.
“Ik geloof niet dat Max gaat vertrekken”, zei Horner. “Hij heeft nog een contract tot 2028. Hij heeft een geweldig team en gelooft in ons plan. Hij wil tot 2028 blijven en doorgaan met ons succes.” De woorden van Jos hebben volgens hem geen invloed op de toekomst van zoon Max. “Jos spreekt voor zichzelf. Net als Max dat doet. Natuurlijk is zijn vader belangrijk voor hem. Verder hoef ik daar geen commentaar op te geven.”
picture

Christian Horner y Jos Verstappen durante el pasado Gran Premio de Bahrein

Foto: Getty Images

Felicitaties voor Jos

Overigens heeft Horner wel met vader Jos gesproken. “Ik heb hem gefeliciteerd met de overwinning van zijn zoon. Daarna hebben we ook uitgesproken om in ieders belang op de toekomst te focussen. We willen allebei de beste auto voor Max.”
De beste auto lijkt Verstappen dit seizoen weer te hebben. Vorige week reed hij ongestoord naar de zege. Ook in Saoedi-Arabië lijkt alles prima in orde. In de eerste vrije training was hij de snelste. In de tweede vrije training reed hij naar een vijfde plek.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons nieuwe kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie