Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

F1 | Helmut Marko mogelijk geschorst bij Red Bull - Verstappen dreigt met vertrek

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 09/03/2024 om 13:04 GMT+1

Een nieuw hoofstuk in de Red Bull-Saga. Dit keer geen Christian Horner in de hoofdrol maar Helmut Marko. De topman zou mogelijk geschorst worden voor de volgende GP. Dat wil Max Verstappen absoluut niet en dus heeft hij openlijk in de media aangegeven zijn lot te verbinden aan die van Helmut Marko.

Marko en Verstappen vorige week in Bahrein.

Foto: Getty Images

Mocht je denken dat de onrust bij Red Bull inmiddels wel achter de rug is, dan kom je flink bedrogen uit. Net op het moment dat Christian Horner vrijgepleit is en er geen verder onderzoek wordt gedaan naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag, volgt er een nieuw hoofdstuk.
Helmut Marko zou mogelijk geschorst worden voor de volgende GP in Australië. Dat heeft de topman zelf bevestigd bij ORF. Waarom hem een mogelijke schorsing boven het hoofd hangt is nog onduidelijk.

Geheimzinnige schorsing

De hoofdrolspeler zelf blijft namelijk geheimzinnig. “Het is lastig uit te leggen. Uiteindelijk bepaal ik zelf wat ik ga doen. Maar er is een theoretische mogelijkheid dat er een schorsing komt.”
“Het is een complexe situatie”, vervolgt Marko. “We willen rust in het team. Het wereldkampioenschap is al zo druk en moeilijk met 24 races. Dat vraagt de volledige concentratie.”

Team dreigt uit elkaar te vallen

De reactie van Marko maakt de saga rondom Red Bull er niet bepaald duidelijker op. Waar het op de baan voorlopig weer fantastisch gaat, Max Verstappen pakte vrijdagavond pole-position in Djedda, blijft het buiten de baan meer dan onrustig.
Want naast de situatie van Horner met het grensoverschrijdende gedrag, was er ook nog gedoe rondom vader Jos Verstappen die geen fijne relatie onderhoudt met de teambaas. Een schorsing van Marko zou de woorden van vader Jos in een ander daglicht zetten. Die vertelde eerder dat het team uit elkaar dreigt te vallen.

Toekomst

Een mogelijke schorsing van Helmut Marko zou eventueel van invloed kunnen zijn op de toekomst van Max Verstappen bij het team van Red Bull. De Nederlander ligt nog tot 2028 vast maar naarmate er meer onrust is bij de Oostenrijkse renstal hoe meer geruchten er loskomen over een eventuele overstap naar bijvoorbeeld Mercedes. Niet voor niks heeft Toto Wolff al aangegeven dat er allicht wel plek is voor Marko bij Mercedes.
Verstappen reageerde vrijdagavond als volgt: “De optie dat Helmut weggaat zie ik niet ziten. Ik heb duidelijk aangegeven dat hij erbij moet blijven. Ik kan niet doorgaan zonder hem”, zei de coureur tegen onder andere NU.nl.
picture

Un coup de fil de Wolff provoque la colère de Marko !

Foto: F1i

Onwerkbare situatie

Verstappen verbindt daarmee zijn toekomst aan dat van de topman. En benadrukt dat standpunt in een latere reactie. “Het gaat om de relatie en communicatie binnen het team. Als dat wegvalt dan krijg je een onwerkbare situatie. Dat weet iedereen ook.”
De Nederlander weet zelf naar eigen zeggen ook niet waarom Marko geschorst zou worden. Toch wil hij nog één keer benadrukken dat een vertrek van Marko voor hem onbespreekbaar is. “Ik heb getekend tot 2028. Dan is het belangrijk dat bepaalde pilaren wel blijven staan.”

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het laatste sportnieuws van voetbal tot veldrijden en van snooker tot biatlon volg je hier bij Eurosport. Volg ook ons nieuwe kanaal op Whatsapp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie