Golf

GolfTV | The Challenge: Japan Skins

Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel

Skin Games : Highlights first part (VM)

Foto: Eurosport

DoorEurosport
21/10/2019 om 12:53 | Bijgewerkt 21/10/2019 om 13:42

Tiger Woods, Rory McIlroy, Hideki Matsuyama en Jason Day namen deel aan The Challenge: Golf Skins, gepresenteerd door GolfTV. Wat houdt het evenement precies in?

The Challenge: Japan Skins, een exclusief GolfTV evenement, is een exhibitie wedstrijd waarbij, in dit geval vier golfers, 18 holes spelen. Tot 2008 waren de 'Skins Games' onderdeel van de PGA Tour, dit evenement is daarop gebaseerd. De golfer met de minste slagen op een hole wint het bedrag van dat hole. Als twee of meer golfers in hetzelfde aantal slagen eindigen, wordt het bedrag meegenomen naar de volgende hole en heeft iedereen weer kans om dit bedrag te winnen. De Challenge is bedoeld om op een ontspannen en leuke manier het golf te promoten en dat is gelukt. Maar van de beste golfers van de wereld bij elkaar zetten zal altijd leiden tot een interessante concurrentiestrijd. Alles wees erop dat het een mooie dag zou worden: zo had Jason Day nog nooit een Skins Challenge gespeeld of überhaupt gezien en had Tiger Woods er al zes gespeeld maar nog nooit één gewonnen.

Rory McIlroy, de huidige nummer 2 van de wereld, is afkomstig uit Noord-Ierland. McIlroy stond in 2012, op slechts 22-jarige leeftijd, al op de eerste plaats van de wereldranglijst. In 2011 won McIlroy zijn eerste toernooi op de US Tour, in 2012 won hij als eerste Noord-Ier de US PGA Championship. McIlroy zei over de Japan Skins: "Het was heel leuk. Er waren de mogelijkheden om enkele keren de driver te pakken op momenten dat we dat misschien normaal niet zouden doen. Maar het was goed om even plezier te hebben, al ging het er nog steeds competitief aan toe. Een goed begin van een week in Japan."

Golf

GolfTV | Interview met Jason Day

21/10/2019 OM 08:27

GolfTV | Mcilroy gaat van 0 dollar naar 60.000 dollar

00:00:24

Rory McIlroy wint hole 12 en verovert zijn eerste 60k

GolfTV | Interview met Rory McIlroy

00:01:36

Interview met Rory McIlroy tussen de holes door

Tiger Woods is één van de bekendste namen in het golf. De Amerikaan werd al in 1996 professioneel golfer en schreef een jaar later zijn eerste major op zijn naam: The Masters. Van 2014 tot 2018 werd Woods' carrière gekenmerkt door een slepende blessure, maar vanaf begin 2018 startte zijn comeback. Begin dit jaar won de Amerikaan voor de vijfde keer The Masters, alweer zijn vijftiende major. Tiger Woods wordt door velen gezien als de beste golfer aller tijden. Woods zei na het evenement: "Ik was onderdeel van de organisatie. We wilden iets unieks gebaseerd op de Skins zoals deze vroeger waren. Zo was het 18 holes in plaats van de 9 die het eerst waren. Ik kwam moeilijk op gang maar toen ik het gevoel kreeg werd het spannend. Het was competitief maar er werden tegelijkertijd wel grappen heen en weer gemaakt."

GolfTV | Interview met Tiger Woods

00:01:16

Interview met Tiger Woods tussen de holes door

De 31-jarige Jason Day werd in 2006 professional, om in 2010 de jongste winnaar op de PGA Tour te worden. De Australiër stond in 2016 nummer 1 op de wereldranglijst. Day was de winnaar van de dag: "Ik heb nog nooit een Skins evenement gezien en hoorde dat Woods er al zes heeft gespeeld maar nooit heeft gewonnen, dus het is leuk hierin een streepje op hem voor te hebben. Het ging er goed aan toe en was heel leuk met de anderen. Ik hoop dat ik volgend jaar weer wordt uitgenodigd."

GolfTV | Jason Day hole 18

00:00:31

Jason Day op het 18e hole

GolfTV | Interview met Jason Day

00:02:16

Interview met Jason Day na zijn overwinning

Meer dan 2.000 fans zagen ter plaatse Jason Day 8 Skins winnen, Tiger Woods 5 Skins, Rory McIlroy 4 Skins en lokale held Hideiki Matsuyama 1 Skin. The Challenge: Japan Skins is de aftrap van de eerste PGA Tour in Japan, de ZOZO Championship.

Je kunt de hele The Challenge: Japan Skins gratis terugkijken: challenge.golf.tv. Of probeer een abonnement op GolfTV: golf.tv

Golf

GolfTV | Jason Day hole 18

21/10/2019 OM 08:25
Golf

GolfTV | Interview met Rory McIlroy

21/10/2019 OM 07:00
Gerelateerde onderwerpen
Golf
Deel dit via
Kopiëren
Deel dit artikel