The Challenge: Japan Skins, een exclusief GolfTV evenement, is een exhibitie wedstrijd waarbij, in dit geval vier golfers, 18 holes spelen. Tot 2008 waren de 'Skins Games' onderdeel van de PGA Tour, dit evenement is daarop gebaseerd. De golfer met de minste slagen op een hole wint het bedrag van dat hole. Als twee of meer golfers in hetzelfde aantal slagen eindigen, wordt het bedrag meegenomen naar de volgende hole en heeft iedereen weer kans om dit bedrag te winnen. De Challenge is bedoeld om op een ontspannen en leuke manier het golf te promoten en dat is gelukt. Maar van de beste golfers van de wereld bij elkaar zetten zal altijd leiden tot een interessante concurrentiestrijd. Alles wees erop dat het een mooie dag zou worden: zo had Jason Day nog nooit een Skins Challenge gespeeld of überhaupt gezien en had Tiger Woods er al zes gespeeld maar nog nooit één gewonnen.
Rory McIlroy, de huidige nummer 2 van de wereld, is afkomstig uit Noord-Ierland. McIlroy stond in 2012, op slechts 22-jarige leeftijd, al op de eerste plaats van de wereldranglijst. In 2011 won McIlroy zijn eerste toernooi op de US Tour, in 2012 won hij als eerste Noord-Ier de US PGA Championship. McIlroy zei over de Japan Skins: "Het was heel leuk. Er waren de mogelijkheden om enkele keren de driver te pakken op momenten dat we dat misschien normaal niet zouden doen. Maar het was goed om even plezier te hebben, al ging het er nog steeds competitief aan toe. Een goed begin van een week in Japan."
Golf
Golf | Hoe een bronzen haan de meest felbegeerde trofee werd van de PGA Tour
29/09/2022 OM 10:58
Rory McIlroy wint hole 12 en verovert zijn eerste 60k
Interview met Rory McIlroy tussen de holes door
Tiger Woods is één van de bekendste namen in het golf. De Amerikaan werd al in 1996 professioneel golfer en schreef een jaar later zijn eerste major op zijn naam: The Masters. Van 2014 tot 2018 werd Woods' carrière gekenmerkt door een slepende blessure, maar vanaf begin 2018 startte zijn comeback. Begin dit jaar won de Amerikaan voor de vijfde keer The Masters, alweer zijn vijftiende major. Tiger Woods wordt door velen gezien als de beste golfer aller tijden. Woods zei na het evenement: "Ik was onderdeel van de organisatie. We wilden iets unieks gebaseerd op de Skins zoals deze vroeger waren. Zo was het 18 holes in plaats van de 9 die het eerst waren. Ik kwam moeilijk op gang maar toen ik het gevoel kreeg werd het spannend. Het was competitief maar er werden tegelijkertijd wel grappen heen en weer gemaakt."

GolfTV | Interview met Tiger Woods

Interview met Tiger Woods tussen de holes door
De 31-jarige Jason Day werd in 2006 professional, om in 2010 de jongste winnaar op de PGA Tour te worden. De Australiër stond in 2016 nummer 1 op de wereldranglijst. Day was de winnaar van de dag: "Ik heb nog nooit een Skins evenement gezien en hoorde dat Woods er al zes heeft gespeeld maar nooit heeft gewonnen, dus het is leuk hierin een streepje op hem voor te hebben. Het ging er goed aan toe en was heel leuk met de anderen. Ik hoop dat ik volgend jaar weer wordt uitgenodigd."
Jason Day op het 18e hole
Interview met Jason Day na zijn overwinning
Meer dan 2.000 fans zagen ter plaatse Jason Day 8 Skins winnen, Tiger Woods 5 Skins, Rory McIlroy 4 Skins en lokale held Hideiki Matsuyama 1 Skin. The Challenge: Japan Skins is de aftrap van de eerste PGA Tour in Japan, de ZOZO Championship.
Je kunt de hele The Challenge: Japan Skins gratis terugkijken: challenge.golf.tv. Of probeer een abonnement op GolfTV: golf.tv
Golf
Golf | Ook Koepka maakt overstap naar LIV Golf - Dit is waarom de PGA geen kant op kan
23/06/2022 OM 13:23
Golf
Golf | Rel in golfwereld nu Saoedi-Arabische tour op stoom komt
08/06/2022 OM 13:18