Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Goud voor Korda op golftoernooi, Van Dam stelt teleur

Mathieu Hilgersom

Geupdate 07/08/2021 om 10:31 GMT+2

Nelly Korda heeft zaterdag knap de gouden plak gewonnen op het golftoernooi. In de achttiende en laatste hole maakte de Amerikaanse het beslissende verschil met de concurrentie. Anne van Dam vocht een achterhoedegevecht uit en werd slechts 57ste.

Tokyo 2020 | Golfster Nelly Korda gaat er na spannende strijd met goud vandoor

Korda was op de Kasumigaseki Country Club in een fraaie strijd verwikkeld met Mone Imani. Na de zeventiende hole, vlak na de onderbreking vanwege een onweersmelding, kwam de Japanse zelfs op gelijke hoogte met de koploper in de stand.
Op de laatste hole ging het echter mis voor Imani. Ze sloeg de bal in een bunker waardoor ze afsloot met een bogey (één slag boven par). Korda maakte geen fout en haalde met een totaalscore van zeventien onder par het goud binnen. De Amerikaanse is een dochter van de voormalig Tsjechische tennisser Petr Korda. Broer Sebastian Korda behaalde dit jaar de vierde ronde op Wimbledon.

Play-off om zilver

Door de mindere score van de Japanse op de afsluitende hole kwam Lydia Ko uit Nieuw-Zeeland op gelijke hoogte voor de strijd om het zilver. Een play-off op hole achttien moest het verschil maken. Hierin was Imani de sterkste. Ko moest genoegen nemen met brons.
Van Dam kende een teleurstellend toernooi. De 25-jarige debutante op de Spelen had in de eerste drie ronden achtereenvolgens 74, 78 en 69 slagen nodig. Zaterdag sloot ze af met een score van 77. Met veertien slagen boven par eindigde ze als 57ste.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt. Alle sporten zijn live te zien op zowel Eurosport als discovery+. Het olympisch basketbaltoernooi is exclusief te zien op Eurosport en discovery+. Een abonnement op discovery+ (inclusief toegang tot alle entertainment programma’s) kost €5,99 per maand en tijdelijk €29,99 per jaar, hier stream je tijdens de Olympische Spelen elke sport en iedere gewonnen medaille. Er is ook het dagelijkse schakelprogramma Medal Zone op Eurosport 1 en discovery+ zodat je niks van alle actie hoeft te missen. Klik hier om een abonnement af te sluiten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie