Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK handbal | Oranjedames winnen ook van Spanje, maar nu wacht zware kwartfinale

Kevin van Nunen

Geupdate 10/12/2023 om 21:28 GMT+1

Na vijf komt…? Zes! De Oranjedames hebben hun zesde overwinning op rij binnen op het WK handbal. In de laatste groepswedstrijd van de hoofdronde waren de handbalsters veel te sterk voor hun uitdagers uit Spanje. Het werd maar liefst 39-21. Al die mooie scores ten spijt staat de Oranjedames echter een zeer pittige uitdaging te wachten in de kwartfinale.

De Spaanse defensie kreeg geen vat op Zoë Sprengers

Foto: Getty Images

Spanje was ook de tegenstander in de historische WK-finale, waarin Nederland de wereldtitel pakte. Dat is alweer twee WK’s geleden, in 2019, maar alleen al de gedachte om weer tegen Spanje te spelen, haalde het beste naar boven tijdens de editie van 2023.
Een bijkomend voordeel van de overwinning op Spanje is dat Nederland een ticket bemachtigt voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), waarop een startbewijs voor Paris 2024 kan worden veroverd. Dat kan ook al tijdens dit WK in Scandinavië, waar niet alleen een wereldtitel op het spel staat.

Goals Sprengers en Van Wetering hard nodig

Ondanks het tot nu toe vlekkeloze toernooi liegt de opdracht bij de laatste acht er niet om. Nederland moet de ploeg van bondscoach Per Johansson dinsdag in Trondheim zien af te rekenen met olympisch kampioen Frankrijk of regerend wereldkampioen Noorwegen.
De doelpunten van Zoë Sprengers – vandaag topscorer met zes treffers – en Bo van Wetering, die het hele WK al gemakkelijk het net vindt, zijn dan onwijs hard nodig. Tot nu toe rolt Oranje lekker door het toernooi, maar tijdens een eindronde is het ook zaak om je lastige of zelfs zware wedstrijden in winst om te zetten.
Dat wordt de opdracht in de kwartfinale, tegen dus Frankrijk of Noorwegen.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie