Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK Handbal | Nederlandse vrouwen winnen met overmacht van Tsjechië en plaatsen zich voor hoofdronde

Dave Kornuyt

Geupdate 05/12/2023 om 11:13 GMT+1

Door een overtuigende 33-20 overwinning op Tsjechië gaan de Nederlandse handbalvrouwen naar de hoofdfase van het WK handbal in Denemarken, Noorwegen en Zweden. De handbalsters bleven ongeslagen in de groep en plaatsen zich als groepswinnaar.

Yara ten Holte

Foto: Getty Images

Nederland en Tsjechië wonnen allebei de eerste twee groepswedstrijden tegen Congo en Argentinië, waardoor het onderlinge treffen uitmaakte wie als groepswinnaar naar de hoofdronde van het wereldkampioenschap gaat.
Maar lang bestond daar geen twijfel over. Hoewel de Tsjechische handbalsters heel rap een 2-0 voorsprong namen, stond het nog geen minuut later weer gelijk en kwam Nederland niet meer in de problemen.
Sterker nog in de gehele eerste helft kreeg de ploeg van bondscoach Per Johansson slechts 8 doelpunten tegen, iets wat niet vaak voorkomt in het handbal.

HOOFDRONDE

In de tweede helft deden de Tsjechen het niet veel beter en maakte slechts twaalf punten, waardoor Nederland uitliep naar een grote zege van 33-20. De handbalsters werden dus groepswinnaar en nemen daardoor vier punten mee naar de hoofdronde van het WK.
In die hoofdronde vormt Nederland een nieuwe groep met Brazilië, Spanje en Oekraïne. De twee beste ploegen van die groep plaatsen zich vervolgens voor de kwartfinale.
Aanstaande woensdag 6 december speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Brazilië in Frederikshavn.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van judo tot tennis volg je hier bij Eurosport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie