Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK handbal | Oranjedames kunnen kwartfinale ruiken na ruime overwinning op Oekraïne

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 09/12/2023 om 10:14 GMT+1

En dat is vijf! De handbaldames blijven winnen op het WK in Scandinavië. Geheel volgens verwachting werd tegen Oekraïne de zegereeks vervolgd. Dat gebeurde opnieuw met grote cijfers: het werd 40-21. Een plekje in de kwartfinale is nog niet officieel, maar het kan eigenlijk niet meer fout voor de koploper in groep IV van de hoofdronde.

Oranje heeft voorlopig genoeg te juichen, maar het WK duurt nog lang

Foto: Getty Images

Oekraïne kwam iets beter uit de startblokken dan Nederland en genoot kort van een 1-3 voorsprong, maar daarna kwam de oranje machine op gang om en was er geen houden meer aan. Bij rust stond het al 19-8 en in de tweede helft zou de score verder en verder oplopen.
Lois Abbingh was topscorer met acht doelpunten. Tess Lieder-Wester mocht wat minuten maken om op die manier haar 150ste interland te spelen. De vaste keepster van weleer is niet langer eerste keuze, maar krijgt zo nu en dan absoluut nog haar minuten.
Wie weet komt Lieder-Wester zondag weer in actie als Nederland het opneemt tegen Spanje. Zolang er niet met grote cijfers wordt verloren, plaatst Oranje zich voor de kwartfinale. Het is echter raadzaam om scherp te blijven, want wellicht levert het winnen van groep IV een meevallertje op richting de laatste acht.

Vanaf kwartfinale om de knikkers

Spanje is er echter veel aan gelegen om een resultaat te halen, want het verloor met 30-22 van Tsjechië waardoor het achter Oranje behoorlijk spannend is. Dit betekent ook dat de drie ploegen nog op een gelijk aantal punten kunnen eindigen, maar de onderliggende cijfers zijn in het voordeel van Oranje.
Nederland - Spanje begint zondag om 16:30 uur. Daarna gaat het echt om de knikkers, als een startplek op het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) moet worden afgedwongen. Slechts wereldkampioen worden, is genoeg voor directe kwalificatie voor Paris 2024. Tenzij de finale wordt verloren van Frankrijk.

WAAR VOLG JE HET SPORTNIEUWS?

Al het sportnieuws van voetbal tot wielrennen en van autosport tot atletiek volg je hier bij Eurosport. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie