Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Russisch team pakt goud op estafette, Duitsland stunt met zilver

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 12/02/2022 om 11:42 GMT+1

Het Russische langlaufteam heeft goud gepakt op de damesestafette. Na 4x5 kilometer kwam de Russische Veronika Stepanova als eerste over de streep. Duitsland legde verrassend beslag op het zilver. Sprintkampioene Sundling sprintte naar het brons voor Zweden.

Beijing 2022 | Russisch team pakt goud op estafette, Duitsland stunt met zilver

Het fundament voor de zege van Rusland werd in de eerste beurten gelegd. In de klassieke stijl skieden Yulia Stupak en Natalia Nepryaeva weg van het veld. Alleen Duitsland kon volgen en was na twee beurten zelfs sneller dan de Russinnen.
In de derde ronde bouwde Victoria Carl de Duitse voorsprong nog uit. Slotloopster Krehl zag haar voorsprong echter als sneeuw voor de zon verdwijnen en de jonge Russische Stepanova haalde haar halverwege in, waardoor ze onbedreigd naar de zege kon skiën.

Sundling

Achter de kopgroep ontstond een groep met Finland, Zweden en regerend kampioene Noorwegen. Zweden had na de derde wisselbeurt de minst goede papieren. Frida Karlsson moest passen uit de groep, maar vrouw in vorm Jonna Sundling kon snel het gat dichten op Noorwegen en Zweden.
In de eindsprint versloeg ze Krista Pärmäkoski waardoor Zweden het beste Scandinavische land van de dag was.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie