Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Davos | Klaebo verrast op de sprint Ustiugov met fantastische inhaalactie

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/12/2021 om 14:47 GMT+1

Johannes Høsflot Klaebo heeft op fantastische wijze de sprint in Davos gewonnen. De langlaufer zorgde voor een fantastische finish door in de laatste bocht de binnenste lijn te kiezen en daarmee Sergey Ustiugov voorbij te skiën. Het was vervolgens een koud kunstje om de sprint van de sprint te winnen.

Davos | Klaebo verrast op de sprint Ustiugov met fantastische inhaalactie

Klaebo en Ustiugov begonnen als favorieten aan de beslissende manche en maakten hun favorietenrol meer dan waar. Het ging om de Noor en de Rus en de tweestrijd die hieruit voortvloeide, was fantastisch om te zien.
Ustiugov dacht het heft in handen te hebben, maar tijdens de laatste afdaling besliste Klaebo hier toch echt anders over. Hij had niet alleen snode plannen, hij voerde ze ook uit. De leider in het klassement dook met veel snelheid de binnenbocht in.
picture

Davos | Dahlqvist ontloopt valpartijen en boekte derde sprintzege op rij

Eindsprint Klaebo

Klaebo kwam weliswaar wat wijd uit, maar hield de bocht en nam bovendien veel snelheid mee naar de finishstraat. Vanaf dat moment was het beslist en bleek de bovenste trede van het podium in Zwitserland gereserveerd.
Achter Klaebo finishte Ustiugov als tweede, gevolgd door Richard Jouve die op de fotofinish net iets eerder over de streep gleed dan Erik Valnes.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie