Moto3 | Collin Veijer grijpt net naast podiumplek in Barcelona - wordt in laatste ronde ingehaald

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 26/05/2024 om 13:10 GMT+2

Het is Collin Veijer net niet gelukt om zijn derde podiumplaats op rij te scoren in de Moto3. De 19-jarige uit Staphorst leek in Barcelona onderweg naar het ereschavot, ware het niet dat hij in de laatste ronde werd ingehaald door José Antonio Rueda. Toptalent David Alonso won de race en verstevigde zijn leidende positie in het WK.

Collin Veijer

Veijer kende een goede start tijdens de Grand Prix van Catalonië en bemoeide zich vanuit de kopgroep met de strijd om de koppositie, die hij diverse keren kort in handen wist te krijgen. Weglopen bij je rivalen is echter zo gemakkelijk nog niet, zeker niet in de Moto3.
Zo kon het gebeuren dat de koppositie binnen de voorste groep meerdere keren van eigenaar wisselde, maar wat in het nadeel van Veijer werkte, is dat zijn achterband sneller sleet dan die van de concurrentie. Daardoor moest hij toch achterom beginnen te kijken.

Veijer behoudt derde plek in WK-klassement

Veijer zakte langzaam weg, naar plek twee en positie drie. Vervolgens kwam het aan op de laatste ronde, maar daarin moest hij zich gewonnen geven na een strijd met Rueda. Er resteerde daardoor niets meer dan de vierde plaats.
In het WK staat Veijer nog wel op het virtuele podium, want hij bezit momenteel de derde plaats. Er staat voorlopig echter geen maat op Alonso (118), die om te beginnen een voorsprong van 14 punten koestert op Daniel Holgado. Veijer volgt met 75 verzamelde punten op behoorlijke afstand.