Na een veelbesproken kwalificatie startte Vinales op pole-position. Marc Marquez, die de snelste tijd had bij de kwalificaties, was teruggezet naar plek vier, maar had hier geen last van. De Spanjaard lag binnen no-time alweer aan kop. De concurrentie zat hem in het begin op de hielen. Andrea Iannone gaf Marquez weinig ruimte en probeerde aan te vallen, maar hield het niet lang vol. Achter Iannone kwamen Vinales en Rossi steeds dichterbij de achtervolger van Marquez.
Met nog twaalf rondes te gaan was het de leider in het WK, Cal Crutchlow, die onderuit ging. De Brit moest hierdoor onder andere Marquez voor zich laten in het klassement. Vinales had ondertussen plek twee overgenomen van Iannone, maar kon de 'onverslaanbare' Marquez niet in gevaar brengen. Ook Alex Rins, die in Argentinië nog op het podium stond, ging onderuit.
MotoGP
The In Lap s02e15 | Fabio is de baas in Assen
30/06/2021 OM 08:48
Aan kop kwam Marquez niet meer in de problemen, waardoor hij zijn eerste overwinning van het seizoen pakte! Vinales pakte de tweede plek voor Andrea Iannone. Valentino Rossi eindigde op de vierde plek, voor Dovizioso die de leiding in het klassement pakte.
MotoGP
The In Lap s02e15 | Fabio is de baas in Assen
30/06/2021 OM 08:46
MotoGP
TT Assen | Maverick Vinales za zijn tweede plek
27/06/2021 OM 15:04