De officiële openingsceremonie in PyeongChang begint vrijdag om 12.00 uur Nederlandse tijd. Show en spektakel, gevolgd door de delegaties van de meer dan negentig deelnemende landen die op alfabetische volgorde het stadion binnenwandelen. De olympische vlam wordt aangestoken,. de eed voorgelezen en dan is het aan IOC-voorzitter Thomas Bach om de Spelen voor geopend te verklaren.
Curling
In het curlingtoernooi zijn dan al twee complete speelrondes in de groepsfase achter de rug. Het nieuwe olympische onderdeel gemengd dubbel begint al in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd). Om alle curlingwedstrijden goed te kunnen plannen was meer ruimte in het schema nodig en dus moest de organisatie uitwijken naar eerdere dagen.
PyeongChang
Vier gouden Nederlandse primeurs dankzij de vrouwen
23/02/2018 OM 08:43
  • Donderdag, 01.05 uur (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
  • Vrijdag, 00.30 uur (live op Eurosport Player)
  • Vrijdag, 05.30 uur (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
Alpineskiën
Bij het alpineskiën moeten de mannen donderdag en vrijdag al aan de bak voor de trainingen voor de afdaling. Die zijn belangrijk, aangezien de olympische piste alleen is verkend tijdens het test event in december 2016. Tijdens deze trainingen in het Jeongseon Alpine Centre kunnen de snelheidsduivels het traject nu goed verkennen. Hoe is de sneeuw, welke snelheid wordt er gehaald? In totaal staan er 85 skiërs op de startlijst voor de eerste training, met onder anderen de favorieten Aksel Lund Svindal, Peter Fill, Beat Feuz en ook slalomgigant Marcel Hirscher.
  • Donderdag, 03.00 uur (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
  • Vrijdag, 02.50 uur (live op Eurosport2 en Eurosport Player)
Freestyleskiën
Vrijdag staat de eerste kwalificatie op het onderdeel moguls op het programma. De mannen én de vrouwen komen in actie in het Phoenix Park. De beste tien bobbelskiërs plaatsen zich al meteen voor de finale. Voor de rest van het veld volgt zondag (vrouwen) en maandag (mannen), voor de finalewedstrijd, de tweede kwalificatiemogelijkheid.
  • Vrijdag, 01.55 uur (live op Eurosport2 en Eurosport Player)

Topfavoriet Kamil Stoch vliegt tijdens een van de trainingen door de koude lucht van PyeongChang.

Foto: Getty Images

Schansspringen
Op het moment dat de vlam in het olympisch stadion gaat branden hebben de schansspringers al heel wat vlieguren in de benen. Drie trainingen en de kwalificatie van de normale schans om precies te zijn. Die laatste is belangrijk voor de uiteindelijke wedstrijd om de medailles.
  • Donderdag, 12.00 uur, trial round (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
  • Donderdag, 13.30 uur, kwalificatie (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
Kunstschaatsen
Ook het kunstschaatsen heeft veel ruimte nodig in het programma en start een dag voor de officiële opening met de landenwedstrijd. Twee korte küren worden in de nacht van donderdag op vrijdag geschaatst. De mannen en de paren komen op het ijs voor het verplichte programma. In de Gangneung Arena is het eerst de beurt aan de mannen, daarna aan de paren.
  • Vrijdag, 02.00 uur, mannen (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
  • Vrijdag, 03.45 uur, paren (live op Eurosport1 en Eurosport Player)
PyeongChang
Gouden plak PyeongChang: 586 gram om je nek
05/01/2018 OM 10:54
PyeongChang
Volg alles live via Eurosport Player, nu € 0,99 per maand
13/02/2018 OM 14:10