Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Carlos Sainz op randje van zege na gigantische pechdag Sébastien Loeb

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/01/2024 om 22:19 GMT+1

Voorafgaand aan de voorlaatste etappe van de Dakar Rally 2024 bedroeg het verschil tussen leider Carlos Sainz en concurrent Sébastien Loeb slechts dertien minuten en dus was alles voor de eindzege nog mogelijk. Tussen Al’Ula en Yanbu bleek maar weer hoe onverbiddelijk de race door de Saudische woestenij is: pech voor de Fransman maakte de strijd om eindwinst geen strijd meer.

Dakar 2024 | Carlos Sainz op randje van zege na gigantische pechdag Sébastien Loeb

29 minuten, 19 minuten, 25 minuten, 20 minuten en 13 minuten : sinds Sainz de macht in het klassement greep na afloop van de zesde etappe, schommelde het verschil met Loeb tot de Fransman stelselmatig ging peuzelen.
Loeb had zijn zinnen gezet op een absoluut slotoffensief ten aanzien van de Audi-coureur, maar na ruim 130 kilometer viel de Franse rallylegende stil; een gebroken draagarm was de oorzaak. Meer dan een uur ging verloren – ook vanwege nog eens vijf lekke banden - en terwijl Loeb in eerste instantie aan opgeven dacht, reed hij toch door.
Immers ligt er nog altijd een podiumplek in het verschiet. Landgenoot Guerlain Chicherit won voor de tweede dag op rij de etappe en staat nog slechts zes minuten van Loeb verwijderd, die op zijn beurt negen minuten achterstand heeft op de Belg Guillaume de Mevius. Daarvoor leidt Sainz met anderhalf uur voorsprong en is het morgen tijd voor een nieuw stuk Dakar-geschiedenis.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie