Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Ross Branch wint, maar snoept nauwelijks tijd af van leider Ricky Brabec

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 18/01/2024 om 22:21 GMT+1

De strijd in de Dakar Rally 2024 bij de motoren is nog altijd niet gestreden. Nog 175 kilometer Special Stage van en naar Yanbu zijn er nodig om te bepalen wie gaat winnen: leider Ricky Brabec, Botswaan Ross Branch of toch de lachende derde, Fransman Adrien Van Beveren? Branch kwam alvast een halve minuut dichter bij de Amerikaan.

Dakar 2024 | Ross Branch wint, maar snoept nauwelijks tijd af van leider Ricky Brabec

420 getimede kilometers stonden er op het programma tussen Al’Ula - daar waar de helletocht door de Saudische woestenij bijna twee weken geleden begon – en Yanbu, waar deze editie van de Dakar Rally morgen ten einde komt.
Een laatste grote kans voor Branch of Van Beveren om nog iets te doen aan de tot nu toe opgelopen achterstand op de Amerikaan Brabec, die gisteren zijn eerste etappe in deze Dakar-uitgave won maar vooral opviel door zijn constantheid.
Branch greep die mogelijkheid met beide handen aan, maar de coureur uit Botswana zag dat zijn Amerikaanse voorganger deed waar hij al twee weken lang goed in was; slechts 32 tellen scheelde het aan de meet in het voordeel van Branch, Van Beveren verloor 3 minuten.
Met nog 175 getimede kilometers te gaan leidt Brabec met ruim tien minuten voorsprong op Branch, terwijl Van Beveren op veertien minuten staat. Enkel pech lijkt de Amerikaan van Monster Energy Honda Team nog van een eindzege te kunnen weerhouden.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie