Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Dag na verjaardag is Mitchel van den Brink opnieuw aan het feest - nu met ritwinst

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/01/2024 om 23:13 GMT+1

Mitchel van den Brink kon gisteren zijn 22ste verjaardag net niet opluisteren met een etappezege, maar een dag later was het alsnog zover. De jongste coureur in de Dakar Rally ooit boekte zo zijn eerste dagsucces in deze editie, maar klassementsleider Martin Macík was niet ver uit de buurt.

Dakar 2024 | Dag na verjaardag is Mitchel van den Brink opnieuw aan het feest - nu met ritwinst

Waar Janus van Kasteren de Dakar Rally geweldig begon en een optie op de eindzege leek te hebben, was de Noord-Brabander na een aantal slechte dagen inmiddels al zowat uitgeschakeld voor de winst in de Saudische woestenijtocht.
Zijn jongere landgenoot Mitchel van den Brink kende een slechte tweede etappe, want de Gelderlander verloor daar een uur op de concurrentie. De tijdens deze Dakar Rally 22 jaar geworden coureur toont zich sindsdien echter constant bij de besten.
Op zijn verjaardag zat Van den Brink een halve minuut van de ritwinst af, maar een dag later was het toch raak. De Tsjechische leider Martin Macík verloor net iets meer dan een minuut en heeft nog altijd bijna twee uur voorsprong op zijn Nederlandse ‘concurrent’.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie