Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Dood Carles Falcón overschaduwt achtste etappe – één-tweetje broers Benavides

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/01/2024 om 23:07 GMT+1

De achtste etappe van de Dakar Rally 2024 werd er een met een dikke zwarte rand. Carles Falcón overleed namelijk aan de verwondingen die hij opliep tijdens de tweede etappe van de helletocht door de Saudische woestenij. In de schaduw van zijn dood waren de Argentijnse broertjes Benavides de beste op de motor, terwijl leider Ricky Brabec iets uitliep op Ross Branch.

Dakar 2024 | Dood Carles Falcón overschaduwt achtste etappe – één-tweetje broers Benavides

De Catalaanse motorcoureur kwam tijdens de tweede etappe van deze editie ten val. Hij brak daarbij een nekwervel, pols, zijn rug en meerdere ribben. Sindsdien was zijn toestand zo slecht, dat Falcón in kunstmatige coma werd gehouden.
TwinTrail Racing – waarvoor Falcón uitkwam – liet via Instagram in een bericht weten dat de coureur vandaag is overleden. “Het medische team bevestigde dat de hersenschade opgelopen bij de hartstilstand na zijn val onherstelbaar was. Carles is overleden terwijl hij deed waar hij van droomde, meedoen aan de Dakar Rally.”
Voor de andere coureurs ging de strijd om de dagzege en een zo goed mogelijk klassement natuurlijk onverminderd voort. De broertjes Benavides waren de snelste, waarbij Kevin nog een halve minuut rapper was dan Luciano. In het klassement liep Ricky Brabec 41 seconden uit op Ross Branch; zo bedraagt het voorlopige verschil nu 42 tellen.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie