Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Gert Huzink wint voor de tweede dag op rij etappe - Macik blijft onbedreigd leider

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/01/2024 om 22:46 GMT+1

Gert Huzink heeft voor de tweede dag op rij een etappe gewonnen tijdens Dakar 2024. De trucker was na de snelste in de negende etappe ook de winnaar van etappe tien. Daarmee laat Huzink zien dat hij de smaak te pakken heeft. Ondertussen stevent Martin Macik af op eindwinst.

Dakar 2024 | Gert Huzink wint voor de tweede dag op rij etappe - Macik blijft onbedreigd leider

Macik staat in het klassement ruim twee uur voor op Ales Loprais en kan daarom berekenend rijden. Hij hoeft simpelweg geen risico meer te nemen. Dit biedt misschien de ruimte aan anderen om toe te slaan in de strijd om de dagprijs.
Met een achterstand van een minuut was Macik niet ver weg, maar Huzink was de leider overall toch te snel af. Hij stak de proef, bestaande uit een los rondom AlUla in zijn zak. Michiel Becx noteerde overigens de derde tijd.
picture

Dakar 2024 | Gert Huzink boekt etappezege bij de trucks - Macik blijft koploper overall

Van den Brink en Van Kasteren verliezen tijd

Mitchel van den Brink kwam binnen met een achterstand van vijf kwartier, maar zag zijn podiumplek niet in gevaar komen. Het scheelt voor de nummer drie dat ook Janus van Kasteren geen probleemloze dag meer lijkt te hebben, want ook de winnaar van de editie van 2023 leverde weer een flinke hap tijd in.
Met nog twee etappes te gaan bedraagt het verschil tussen Van den Brink en Van Kasteren een kleine anderhalf uur. Van een echte strijd om de laatste podiumplek is op dit moment dan ook geen sprake.
picture

Dakar 2024 | Dag na verjaardag is Mitchel van den Brink opnieuw aan het feest - nu met ritwinst

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie