Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Mitchel van den Brink loopt zege trucks mis, horrorrace Janus van Kasteren duurt voort

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/01/2024 om 00:28 GMT+1

Wat begon als een schijnbare herhaling van de zegetocht in 2023, begint zo langzamerhand uit te lopen op een absolute ramp voor Janus van Kasteren. Ook vandaag verloor de Noord-Brabander weer een uur op ritwinnaar en leider Martin Macík. De Tsjech was Mitchel van den Brink nipt te snel af.

Dakar 2024 | Mitchel van den Brink loopt zege trucks mis, horrorrace Janus van Kasteren duurt voort

Met een zege in de proloog en de eerste twee etappes begon de tocht als titelverdediger in de Dakar Rally voor Janus van Kasteren dit jaar subliem. Na ook nog de vierde rit te hebben gewonnen leek alles op rolletjes te lopen, maar vanaf de vijfde etappe ging het van kwaad tot erger bij de Noord-Brabander.
In de slopende 48H Chrono Challenge verloor Van Kasteren in totaal 3 uur op leider Martin Macík, waarna de beste Nederlander bij de trucks ineens Mitchel van den Brink was. De jongste coureur in de Dakar Rally ooit, destijds was hij 18, liep vandaag nipt de dagzege mis.
Aan het eind van de 483 kilometer aan Special Stage bedroeg het verschil tussen Macík en de Gelderlander slechts 39 seconden. In het klassement gaat de Tsjech nog altijd aan de leiding, met anderhalf uur voorsprong op landgenoot Ales Loprais. Van den Brink volgt op bijna twee uur, Van Kasteren op bijna vier uur.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie