Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Monster heerst met nieuw dagsucces Van Beveren - Brabec pakt 7 minuten voorsprong

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 16/01/2024 om 22:56 GMT+1

Monster blijft de rest van het startveld schrik aanjagen tijdens Dakar 2024. De motorrijders van het Monster Enegery Honda Team werden eerste, tweede en derde in etappe 9 van de woestijnrally. De dagprijs ging wederom naar Adrien van Beveren terwijl Ricky Brabec goede zaken deed in de strijd om eindwinst. Hij won maar liefst zeven minuten ten opzichte van Ross Branch.

Dakar 2024 | Monster heerst met nieuw dagsucces Van Beveren - Brabec pakt 7 minuten voorsprong

Brabec en Branch zijn al een groot deel van Dakar 2024 in een mooie strijd verwikkeld. Het werd zelfs eventjes een secondenspel, maar werd in etappe negen een beslissende slag geslagen? Het zou kunnen, want Brabec pakte maar liefst zeven minuten op de man uit Botswana.
Die zeven minuten voorsprong is fijn, maar Brabec weet zich ook nog eens omringd door ploeggenoten. Op die manier wordt het voor Branch een monsterlijke uitdaging om nog een speldenprik uit te delen. Hij voelt inmiddels bovendien de hete adem van Van Beveren in de nek, die derde staat in het klassement.
Titelverdediger Kevin Benavides staat zevende. Met een achterstand van 28 minuten lijkt een tweede eindoverwinning op rij er niet meer in te zitten. Dakar 2024 duurt nog tot en met vrijdag.
picture

Dakar 2024 | Dood Carles Falcón overschaduwt achtste etappe – één-tweetje broers Benavides

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie