Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Nederlandse zegereeks bij trucks doorbroken – Ales Loprais de snelste

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 18/01/2024 om 22:18 GMT+1

Er kwam een einde aan de Nederlandse reeks van ritwinsten in de Dakar Rally 2024. In de elfde en voorlaatste etappe van Al’Ula naar Yanbu was het na Mitchel van den Brink en twee keer Gert Huzing nu Ales Loprais die zegevierde. De Tsjech won voor landgenoot Martin Macík, die de eindzege zo goed als binnen heeft.

Dakar 2024 | Nederlandse zegereeks bij trucks doorbroken – Ales Loprais de snelste

Macík wist van tevoren al dat hij niet zijn allerbeste dag nodig had om nog steeds ruim de touwtjes in handen te hebben in het klassement bij de trucks; voor aanvang van de voorlaatste rit bedroeg zijn voorsprong op landgenoot Loprais meer dan twee uur.
De etappe van Al’Ula naar Yanbu, waar morgen ook de Dakar Rally eindigt, was een Tsjechisch onderonsje: de eerste drie plaatsen werden bezet door Loprais, Macík en Jaroslav Valtr. De beste Nederlander was Jasper de Baan op de vierde plaats.
Mitchel van den Brink behield zijn derde plaats in het klassement zonder een al te beste dag te beleven, Huzink had geen beste dag – de coureur uit Twente verloor tweeënhalf uur op winnaar Loprais. Morgen wacht de laatste etappe.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie