Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Rugdekking Audi goud waard voor Carlos Sainz - zware dag met drie lekke banden

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/01/2024 om 22:42 GMT+1

Het lijkt maar goed dat Audi heeft besloten om klassementsleider Carlos Sainz senior in het restant van Dakar 2024 rugdekking te geven. Anders was de Spanjaard de leiding in etappe 10 waarschijnlijk kwijtgeraakt, want hij werd tot drie keer toe geplaagd door een lekke banden. Sébastien Loeb profiteerde nu maar half, al verkleinde hij de marge alsnog tot 13 minuten.

Dakar 2024 | Rugdekking Audi goud waard voor Carlos Sainz - zware dag met drie lekke banden

De dagwinst na het rijden van een flinke lus rond AlUla ging naar Guerlain Chicherit, maar de grote vraag die op ieders lippen brandt luidt als volgt: trekt Audi eindwinst over de streep of niet? Het feit dat Sainz op een halfuur achterstand slechts 25ste werd in de daguitslag, nog achter enkele trucks, zegt al genoeg.
Het was een zware dag, waarop heel wat wielen moesten worden gewisseld, want tot drie keer toe kreeg Sainz senior te maken met een lekke banden. Het was dus maar goed dat teamgenoten Ekström en Peterhansel in zijn beurt bleven, zodat er snel en volop assistentie verleend kon worden.
picture

Dakar 2024 | Sébastien Loeb wint opnieuw bij de auto’s - pakt hij genoeg tijd terug op Sainz?

Loeb profiteert maar half

Concurrent Loeb profiteerde maar half, want ondanks de rugdekking van Audi lagen er kansen om Sainz serieus pijn te doen. De Fransman gaf echter ook dik een kwartier toe ten opzichte van de dagsnelste, als gevolg van een lekke band in combinatie met een kapotte hydraulische krik.
Opvallend was verder de definitieve uitvalbeurt van titelverdediger Nasser Al-Attiyah. Het was al duidelijk dat Al-Attiyah onttroond ging worden, maar nu is dat ook officieel. De Qatarees was de problemen waardoor hij werd geplaagd helemaal zat en besloten er op woensdag de brui aan te geven, terwijl Dakar 2024 nog tot en met vrijdag duurt.
picture

Dakar 2024 | Slordigheidsfout Sébastien Loeb vergroot voorsprong Carlos Sainz – Audi heerst

WAAR KIJK JE?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie