Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Sébastien Loeb pakt derde ritzege en loopt flink in op leider Carlos Sainz

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 14/01/2024 om 23:58 GMT+1

De zevende etappe in de Dakar Rally 2024 bracht bij de auto’s weer een beetje de spanning terug in de strijd om de eindzege. De tot nu toe zeer solide rijdende Carlos Sainz liep tien minuten achterstand op ten opzichte van winnaar Sébastien Loeb. De ervaren Spanjaard zag de Fransman bovendien tot op 19 minuten naderen in de rangschikking.

Dakar 2024 | Sébastien Loeb pakt derde ritzege en loopt flink in op leider Carlos Sainz

Sébastien Loeb heeft de smaak te pakken in Saudi-Arabië. Nadat de Franse rallylegende eerder al de vierde etappe en de slopende 48H Chrono Challenge op zijn naam schreef, was het ook daags na de rustdag raak.
Bijna vijf uur had Loeb nodig om de 483 getimede kilometers van de zevende etappe af te leggen. Nummer twee Lucas Morães volgde al op meer dan zeven minuten, terwijl Nasser Al-Attiyah en Carlos Sainz tien minuten aan de broek kregen.
De Spanjaard leidt nog altijd in het klassement na net iets meer dan 30 uur wedstrijd. Loeb heeft nog 19 minuten achterstand, Morães staat op de derde plaats al op een uur van Sainz.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie