Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Dakar 2024 | Slordigheidsfout Sébastien Loeb vergroot voorsprong Carlos Sainz – Audi heerst

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/01/2024 om 23:10 GMT+1

Audi hield vandaag een eigen feestje in de Dakar Rally. Na zijn zege in de proloog was opnieuw de Zweed Mattias Ekström aan het feest. De Audi-coureur verloor gisteren nog vier en een half uur na een groot pechgeval, maar was vandaag collega Stéphane Peterhansel te snel af. Carlos Sainz zag zijn voorsprong in het klassement groeien na een fout van Sébastien Loeb.

Dakar 2024 | Slordigheidsfout Sébastien Loeb vergroot voorsprong Carlos Sainz – Audi heerst

Met 458 kilometer aan Special Stage was het opnieuw een klus voor degenen met een goede uithouding achter het stuur, ware het niet dat de achtste etappe er een met veel minder hoogtemeters was dan op andere dagen.
Audi had – buiten dat leider Carlos Sainz de hele Dakar Rally oerdegelijk rondrijdt – een beroerd stel dagen achter de rug, want zowel Mattias Ekström als Stéphane Peterhansel verloor veel tijd in het klassement. Die twee waren vandaag wel aan het feest, want de Zweed won voor de Fransman.
Een andere Fransman, Sébastien Loeb, had zich de laatste dagen teruggeknokt in het klassement. Zijn achterstand van 19 minuten op Sainz werd echter groter, doordat een kolossale navigatiefout onderweg Loebs route vijf kilometer langer maakte. Dus kwamen er ook vijf extra minuten bij voor hem in het klassement.

Waar kijk je?

Iedere avond komen de hoogtepunten van de verreden etappe in de Dakar Rally aan bod in ons speciale magazine op de tv-kanalen van Eurosport. Uiteraard bieden we de hoogtepunten ook aan via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie