Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | "Ik heb alles gegeven" - Zilveren Roest tevreden na 10 kilometer

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/02/2022 om 11:55 GMT+1

Patrick Roest pakte net als op de 5000 meter een zilveren medaille. Jorrit Bergsma slaagde er niet in om voor de derde keer in zijn carrière een medaille te pakken op de 10 kilometer. Hij eindigde op de vierde plek.

Beijing 2022 | "Ik heb alles gegeven" - Zilveren Roest tevreden na 10 kilometer

Roest kon na zijn tweede plek tevreden terugkijken. "Ik probeerde iets minder snel te starten omdat ik niet wist wat op dit ijs mogelijk was. In het tweede deel van de race begon ik 29'ers te schaatsen, maar dat kon ik helaas niet vasthouden. Ik heb echt alles gegeven."

Jorrit Bergsma

Jorrit Bergsma is teleurgesteld na zijn race. Na zijn 5 kilometer waar hij vijfde werd, pakte hij ook op zijn favoriete afstand geen medaille. "Dit is teleurstellend, het was niet mijn dag vandaag. Tot zover ben ik heel teleugesteld over mijn resultaten op de Spelen." Bergsma was wel onder de indruk van de gouden medaillewinnaar Nils van der Poel. "Het is heel indrukweekend wat hij hier laat zien. Vorig jaar was hij sterk en hij laat het nu ook op de Spelen zien."
picture

Beijing 2022 | Bergsma teleurgesteld met prestaties in Peking

Waar kijk je?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. . Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie