Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Nederlandse mannen plaatsen zich als vierde voor halve finale ploegenachtervolging

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 13/02/2022 om 14:53 GMT+1

De Nederlandse mannen treffen dinsdag Noorwegen in de halve finale van de ploegenachtervolging. Patrick Roest, Sven Kramer en Marcel Bosker overtuigden niet in de kwartfinale. Met 3:39,90 zetten zij de vierde tijd neer achter Noorwegen, de Verenigde Staten en het Russische team.

Beijing 2022 | Nederlandse mannen plaatsen zich als vierde voor halve finale ploegenachtervolging

Net als de vrouwen een dag eerder ging het moeizaam bij Nederland. Hielden de mannen zich in voor wat nog komen gaat of konden ze simpelweg niet beter?

Laten we hopen op het eerste, want door het magere optreden moet het trio onder leiding van bondscoach Jan Coopmans in de halve eindstrijd tegen titelverdediger Noorwegen. Ook vier jaar geleden stonden beide landen tegenover elkaar bij de laatste vier. Toen wonnen de Noren. Nummer twee Verenigde Staten neemt het dinsdag op tegen het Russische team.
picture

Beijing 2022 | Dames ploegenachtervolging naar halve finale ondanks matige race

Voorbij de Canadezen

Nederland startte zondag tegelijk met Canada. Jordan Belchos, Ted-Jan Bloemen en Connor Howe hadden lang de leiding, maar toen Patrick Roest het roer in de laatste ronden overnam, kwam Nederland langszij. Met 3:39,90 waren Roest, Kramer en Bosker na twee ritten de snelsten.

Uiteindelijk bleek hun tijd minder goed dan eerst gedacht. In de derde rit doken zowel Noorwegen (3.37,47) als de Verenigde Staten (3:37,50) ruim onder de tijd van Nederland. Het werd dus nog even billen knijpen voor het Nederlandse trio, omdat alleen de snelste vier landen zich zouden plaatsen voor de volgende ronde.

Ook Russen sneller

In de laatste rit kwam China (3:52,25) echter geen moment in de buurt van een tijd die toegang gaf tot de laatste vier. De Russen waren met 3:38,67 nog wel sneller dan Nederland.

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie