Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | "Over vier jaar ga ik voor goud" - Sanne in 't Hof vol vertrouwen na olympisch debuut

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 10/02/2022 om 18:22 GMT+1

Sanne in 't Hof heeft vertrouwen getankt tijdens haar olympische debuut. De 24-jarige schaatster eindigde donderdag als zevende tijdens de 5000 meter. Een prima optreden waar ze zelf ook tevreden mee is. Over vier jaar wil ze echter meer. Dan gaat ze voor goud.

Beijing 2022 | "Over vier jaar ga ik voor goud" - Sanne in 't Hof vol vertrouwen na olympisch debuut

"Ik heb geprobeerd om een vlakke rit te rijden en dat is gelukt. Uiteindelijk slaagde ik er niet in om af te bouwen zoals ik wilde, maar de omstandigheden waren natuurlijk niet hetzelfde als in Heerenveen. Ik heb alles gegeven en kan mezelf niets verwijten. Ik ben daarom heel tevreden", sprak In 't Hof na haar race.

Even werd ze uit haar ritme gehaald door een valse start. "Dat heb ik niet eerder meegemaakt op de 5000 meter. Ik heb mij er echter niet door laten afleiden. Ik ben rustig gebleven en ben nog een keer gaan stilstaan."
picture

Beijing 2022 | Irene Schouten slaat met olympisch record ook toe op de 5000 meter

In 't Hof wilde naast een goede race rijden ook genieten. "Mijn coach heeft mij benadrukt dat ik ook om me heen moest kijken. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze op dit podium hebben gestaan. Dit heeft mij veel inspiratie gegeven. Over vier jaar wil ik weer op de Spelen staan. En dan ga ik voor goud."

WAAR KIJK JE?

De olympische vlam brandt! Twee weken lang worden we tijdens de Olympische Spelen getrakteerd op prachtige topsport terwijl er wordt gestreden om olympische medailles. Iedere minuut van de Olympische Spelen Beijing 2022 zie je op discovery+. Kijk alle streams van alle onderdelen van start tot finish. Tot 20 februari betaal je €29.99 voor een jaar lang sport.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie