Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Schouten completeert gouden trilogie met zege op massastart

Tobias Kappelle

Gepubliceerd 19/02/2022 om 10:20 GMT+1

Irene Schouten heeft op de massastart haar derde gouden medaille van deze Olympische Spelen gepakt. De Nederlandse maakte haar favorietenrol waar en troefde in een spannende eindsprint de Canadese Blondin af. Francesca Lollobrigida pakte namens Italië het brons.

Beijing 2022 | Monsterlijke sprint van Schouten voor derde goud

De Nederlandse vrouwen gingen van start met naast Schouten ook Marijke Groenewoud. Allebei de dames maakten kans op een medaille. Groenewoud ging echter, net als in de halve finale, onderuit en dus was zij kansloos voor het podium.
Daardoor kwam er een grote last op de schouders van Schouten te liggen, maar die druk kon ze aan. Schouten reed de gaatjes dicht en begon al op 400 meter voor de streep met de eindsprint. Ivanie Blondin kwam Schouten even voorbij, maar met een indrukwekkende laatste punch liet Schouten zien wie de sterkste was.
Voor Schouten is het de derde gouden medaille van deze Olympische Spelen. Samen met Ard Schenk en Yvonne van Gennip vormt Schouten nu het illustere gezelschap dat drie keer olympisch kampioen wordt op één Spelen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie