Volgens het organisatiecomité van de Olympische Winterspelen in Peking verdorren wollen boeketten nooit en onderstrepen ze het koolstofarme ‘groene’ concept van het evenement.
In totaal zijn 1.251 boeketten nodig voor de prijzen van zowel de Olympische als Paralympische Spelen in Peking.

Speciale teams

Beijing 2022
Beijing 2022 | Anema betreurt de ophef en biedt verontschuldigingen aan
16 UUR GELEDEN
Wolfabrikant Hengyuanxiang Group uit Shanghai, één van de officiële sponsoren van de Olympische Spelen, voert de opdracht uit. De firma heeft voor de werkzaamheden speciale teams opgezet in Peking, Shanghai, Tianjin, Zhejiang en Jiangsu.
Met elkaar maken de geselecteerde teams elke bloem met de hand van speciale dunne wol. Hierdoor zien de boeketten er meer verfijnd uit. De breisnelheid ligt echter lager.

Beijing 2022 | Een diepere duik in het ontwerp van de nieuwe olympische medailles

Ongekende klus

Het kost maar liefst twintig minuten om een ​​rozenblaadje te weven. Een roos bestaat uit tien bloembladen, drie bladeren en één stengel. Een wever besteedt daarom minstens vijf uur aan één roos.
Daarom heeft de organisatie ongeveer 35 uur nodig om één ​​boeket te maken. Dit betekent in totaal een klus van bijna 50.000 uur!

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment kunt u ruim twee weken lang genieten van live wintersport via onze kanalen.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Roglic heeft in hilarische video vijf tips voor schaatsers van Jumbo-Visma
17 UUR GELEDEN
Beijing 2022
Beijing 2022 | Anema beschuldigt schaatsbond van corruptie en verstoort voorbereiding TeamNL
GISTEREN OM 15:12