Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Beijing 2022 | Medaillewinnaars in Peking krijgen een wollen boeket

Mathieu Hilgersom

Geupdate 24/01/2022 om 19:05 GMT+1

Alle winnaars van een olympische medaille in Peking kunnen eeuwig van hun bloemen genieten. Zij krijgen namelijk een wollen boeket, dat bestaat uit onder andere rozen, lelies, schijnhulst en groene olijven.

Deze vrouwen behoren tot de speciale teams die moeten zorgen voor de wollen boeketten

Foto: Getty Images

Volgens het organisatiecomité van de Olympische Winterspelen in Peking verdorren wollen boeketten nooit en onderstrepen ze het koolstofarme ‘groene’ concept van het evenement.
In totaal zijn 1.251 boeketten nodig voor de prijzen van zowel de Olympische als Paralympische Spelen in Peking.

Speciale teams

Wolfabrikant Hengyuanxiang Group uit Shanghai, één van de officiële sponsoren van de Olympische Spelen, voert de opdracht uit. De firma heeft voor de werkzaamheden speciale teams opgezet in Peking, Shanghai, Tianjin, Zhejiang en Jiangsu.
Met elkaar maken de geselecteerde teams elke bloem met de hand van speciale dunne wol. Hierdoor zien de boeketten er meer verfijnd uit. De breisnelheid ligt echter lager.
picture

Beijing 2022 | Een diepere duik in het ontwerp van de nieuwe olympische medailles

Ongekende klus

Het kost maar liefst twintig minuten om een ​​rozenblaadje te weven. Een roos bestaat uit tien bloembladen, drie bladeren en één stengel. Een wever besteedt daarom minstens vijf uur aan één roos.
Daarom heeft de organisatie ongeveer 35 uur nodig om één ​​boeket te maken. Dit betekent in totaal een klus van bijna 50.000 uur!

WAAR KIJK JE?

De openingsceremonie van de Olympische Spelen is op vrijdag 4 februari 2022 live te zien op Eurosport en op discovery+. Vanaf dat moment kunt u ruim twee weken lang genieten van live wintersport via onze kanalen.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie