Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Tom Ford ziet voorsprong wegsmelten, maar schudt Hawkins alsnog af

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/11/2023 om 11:30 GMT+1

Tom Ford heeft zich geplaatst voor de halve eindstrijd van het International Championship. Ford was in de kwartfinale de betere ten opzichte van Barry Hawkins, maar gaf een voorsprong uit handen en maakte het zichzelf daarmee moeilijker dan strikt noodzakelijk. Vervolgens was Ford aan het einde weer bij de les om met 6-4 te winnen.

International Championship | Tom Ford ziet voorsprong wegsmelten, maar schudt Hawkins alsnog af

Ford en Hawkins maakten er in Tianjin een aantrekkelijke partij snooker van. Opmerkelijk was dat Hawkins op de woensdagavond laat klaar was – na een decider versus Thepchaiya Un-Nooh – en donderdag al vroeg aan de tafel werd verwacht. Wellicht dat dit zijn wat zwakke start verklaart, want hij verloor vier van de eerste vijf frames.
Anders gezegd: Ford pakte op basis van degelijk spel een voorsprong van 4-1. Vervolgens werd Hawkins wakker en volgde er soepel spel, waarna hij het hoogste woord had. ‘The Hawk’ slaagde er zelfs in om de score gelijk te trekken: 4-4.
picture

International Championship | Lekkere fluke van Thepchaiya Un-Nooh - roze gaat alsnog binnen

Hernieuwde voorsprong beslissend

Hawkins leek ook in het voordeel tijdens het belangrijke negende frame, maar toch slaagde Ford erin om die te pakken. De hernieuwde voorsprong bleek beslissend, al ging het in de slotfase niet vanzelf. Ford kwam enkele keren lastig uit en de rode ballen lagen zeker niet standaard op tafel, maar Ford wist dat probleem netjes op te lossen en voldoende punten op het scorebord te zetten voor winst.
Ford speelt in de halve finale tegen Jordan Brown, die de bedwinger van Judd Trump bedwong. Stephen Maguire maakte een einde aan de ongeslagen reeks van Trump en nu was hij aan de beurt om een punt achter zijn reeks te zetten. Brown pakte het ticket voor de laatste vier na een spannende decider (6-5).
picture

International Championship | Fluke zet Davis definitief op juiste spoor - rappe uitschakeling Brecel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie