Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Day doet gooi naar shot van het toernooi met geweldige trekstoot

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 25/04/2024 om 12:39 GMT+2

Ryan Day won knap van Barry Hawkins in de eerste ronde van het WK snooker 2024 en deze geweldige trekstoot was cruciaal op weg naar die overwinning. De Welshman wist met veel geweld te witte bal terug te trekken over de hele lengte van de tafel om zo op bruin uit te komen.

WK snooker | Day doet gooi naar shot van het toernooi met geweldige trekstoot

Deze mooie trekstoot, waarbij de speler de witte bal zo laag mogelijk probeert te raken zonder de bal te 'scheppen' zoals we nog wel eens zien, was cruciaal in de overwinning van Day op Hawkins.
Op dat moment ging de wedstrijd gelijk op, maar dankzij deze fantastische bal kwam Day op een 9-8 voorsprong. In het volgende frame zou de Welshman de wedstrijd in slot gooien en ervoor zorgen dat er weer een geplaatste speler Sheffield vroegtijdig moet verlaten.
picture

WK snooker | Mark Williams sloopt bijna een camera - zwarte bal vliegt van tafel na wilde stoot!

Briljante bal dankzij effect

Bij een trekstoot als deze is het belangrijke dat je met de keu vooral enorm snel accelereert door de witte bal, in plaats van dat je vooral de bal probeert zo hard te raken. Op een normale tafel die je in de kroeg ziet is zo'n bal bovendien ook niet mogelijk.
Vanwege het verwarmde laken reageert de witte bal enorm goed op effect. Al met al een briljante bal dus van Day, zeker met de stand in het achterhoofd.
picture

WK snooker | Prachtige long pot! - Lisowski vindt via decider eindelijk weg langs Ding

WAAR KIJK JE?

Eindelijk is het zover: je hebt geen keus meer, want vanaf nu gaan alle ballen op het WK Snooker. Wie deelt de lakens uit in The Crucible in Sheffield? 6 gekleurde ballen, 15 rode ballen, 1 witte cue ball en 32 spelers: volg alles live via Eurosport en discovery+ en check of Ronnie O’Sullivan, Judd Trump of misschien wel een verrassende naam de strafste stoten uithaalt! Volg ook ons kanaal op WhatsApp!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie