Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 12/11/2023 om 11:25 GMT+1

Zhang Anda heeft tijdens de finale van het International Championship snooker van de bovenste plank laten zien. De Chinees trakteerde zijn thuispubliek op een prachtige maximum break van 147. ‘Mighty Mouse’ potte 15 rode ballen, gevolgd door 15 zwarte ballen en speelde vervolgens ook alle kleuren van tafel, waarna hij een daverend applaus in ontvangst mocht nemen.

International Championship | Zhang Anda zorgt in finale voor huzarenstukje - maximum break van 147

Ryan Day zorgde voor een break van 147 in de kwalificatie voor het toernooi in Tianjin, maar Zhang deed het met alle schijnwerpers op zich gericht. De Chinees komt in de finale uit tegen Tom Ford, wat een zeer verrassend affiche mag heten. Van enige zenuwen leek echter geen sprake.
Al in het derde frame zat Zhang er uitstekend in, wat hij onderstreepte door een break van de maximale score te produceren. Hij speelde het pak rode ballen vroeg in de break mooi open en kon op die manier het potten van een rode bal telkens opvolgen met het wegspelen van de zwarte bal.
picture

International Championship | Zhang Anda via O’Sullivan naar finale door vijf frames op rij te winnen

Laatste rode zware opgave

Zo ging het maar door, terwijl de tafel leger en leger werd. Uiteindelijk verdwenen er vijftien rode ballen – de laatste en moeilijkste rode ging maar net binnen – gevolgd door vijftien zwarte ballen en behoorde de maximumscore nog altijd tot de mogelijkheden. Maar dan moest Zhang aan de andere kant van de tafel wel geel, groen en bruin wegspelen.
Ook dat lukte, waarna het in feite een kwestie was van de laatste ballen opruimen. Maar blauwe, roze en zwart potten onder de druk van een 147 maximum break – terwijl het publiek al bijna op de banken staat – was heus zo simpel nog niet. Zhang hield zijn hoofd koel en juichte pas toen hij zijn unieke prestatie had voltooid, waar de supporters oprecht van smulden.
Het was voor Zhang de tweede 147-score in zijn carrière.
picture

International Championship | Ronnie O’Sullivan callt foul op zichzelf - Zhang Anda profiteert

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie