Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Players Championship | Selby in ouderwets schaakspel te sterk voor Hawkins

Maurits ten Kate

Geupdate 21/02/2024 om 18:52 GMT+1

Mark Selby heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Players Championship in Telford. De man uit Leicester was met 6-3 te sterk voor Barry Hawkins, die nog wel met 2-0 voorkwam en ook legio kansen had om andere frames te winnen, maar dat niet deed tegen de viervoudig wereldkampioen.

Players Championship | Selby in ouderwets schaakspel te sterk voor Hawkins

Aanvankelijk leek Selby weer eens totaal niet in de wedstrijd te zitten. Dat heeft de Brit vaker, en tegen een tegenstander van formaat als Hawkins wordt je dan ook afgestraft. Al snel was het 2-0 voor de Hawk.
De ommekeer in de wedstrijd en in het spel van Selby kwam in het derde frame, toen de viervoudig wereldkampioen een clearance maakte op de kleuren en zo op het scorebord kwam. Selby ging beter spelen, pakte ook het volgende frame en was vanaf 3-3 Hawkins zowel scorend als verdedigend de baas.
En dus plaatst Selby zich voor de kwartfinale, waarin hij het gaat opnemen tegen niemand minder dan Ronnie O'Sullivan. 'The Rocket' won gisteren zijn achtste finale van Zhou Yuelong met 6-2. Selby en O'Sullivan troffen elkaar al minstens een keer in alle Triple Crown finales, maar van de laatste vijf ontmoetingen won O'Sullivan er vier. De laatste keer dat de twee legendes de degens kruisden was tijdens de Shanghai Masters in september, het toernooi dat O'Sullivan zou winnen.
picture

Players Championship | Ronnie O’Sullivan heeft geen moeite met Zhou Yuelong – 6-2 zonder groots spel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie