Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shanghai Masters | Luca Brecel moet Neil Robertson verslaan voor droomfinale tegen Ronnie O’Sullivan

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 15/09/2023 om 18:41 GMT+2

De regerend wereldkampioen tegen de zevenvoudig mondiaal titelwinnaar, dat is wat iedereen het liefst wil zien in de finale van de Shanghai Masters. Behalve één speler, zijn aanhang en fanschare: Neil Robertson. Luca Brecel neemt het in de halve finale van het Chinese toernooi op tegen ‘the Thunder from Down Under’ in een best-of-19-frames.

WK snooker | 17 dagen lang sensatie in The Crucible - bekijk hoogtepunten van WK met winst Brecel

De 28-jarige Brecel, die na zijn wereldtitel opstoomde tot de tweede plaats op de wereldranglijst, was als nummer twee van de plaatsingslijst automatisch geplaatst voor de tweede ronde. Daarin zette hij een lid van de ‘Class of ‘92’ opzij, drievoudig wereldkampioen Mark Williams kreeg met 6-4 klop.
Een ronde later was het al tijd voor de kwartfinale, waarin de Belg Robert Milkins tegenkwam. Ook de winnaar van de Welsh Open eerder dit jaar werd aan de kant gezet, in een moeizame wedstrijd werd het resultaat zwart-op-wit iets gemakkelijker: 6-3.
In de halve finale wacht daardoor een treffen met Neil Robertson. De Australiër, wereldkampioen in 2010 en in het verleden meermalig nummer één van de wereld – hij won immers al 23 ranking-toernooien en rondde deze week de kaap van 900 Century Breaks. Robertson kwam op zijn beurt zeer moeizaam langs thuisspeler Ding Junhui, om vervolgens amper tegenstand te krijgen van diens landgenoot Fan Zhengyi.
picture

WK snooker | “Brecel doet me denken aan Van Gerwen, hij doet het anders” - O’Sullivan vol lof

Hoofdprijs

De twee spelen in een best-of-19-frames om een plaatsje in de finale van het prestigieuze toernooi. Daarin wacht Ronnie O’Sullivan. De zevenvoudig wereldkampioen en beste snookerspeler aller tijden ging heel de halve finale gelijk op met Mark Selby, die zelf ook al vier wereldtitels pakte in zijn loopbaan.
Bij een achterstand van 6-7 schakelde ‘The Rocket’ een tandje bij en klaarde hij de klus net zoals in zijn kwartfinale tegen John Higgins met twee Century Breaks tot slot.
De halve finale tussen Brecel en Robertson is in zijn geheel te volgen via Eurosport en discovery+. De eerste sessie is voor ‘ons’ een ochtendsessie en start om 08:00 uur Nederlandse tijd. De tweede sessie vangt om 13:30 uur aan.
picture

Shanghai Masters | Ronnie O'Sullivan draait 5-2 achterstand tegen John Higgins om met 2 Centuries

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie