Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shanghai Masters | Ronnie O’Sullivan pakt voor vierde keer op rij de titel na winst op Brecel

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 17/09/2023 om 17:33 GMT+2

Met een 6-4 voorsprong begon Ronnie O’Sullivan aan de namiddagsessie tegen Luca Brecel. Die voorsprong breidde hij al snel uit maar de Belg kwam knap terug. Toch wist hij zijn comeback niet te verzilveren. De Engelsman trok aan het langste eind met 11-9.

O'Sullivan és Brecel

Foto: WorldSnooker

Snel ging het allemaal niet in de namiddagsessie. Het was slordig en daardoor duurden de frames wat langer. Het was Ronnie O’Sullivan die de minste fouten maakte en daardoor zijn voorsprong wist uit te breiden. Vanaf 7-7 liep hij uit naar 10-7. Mede dankzij een 143- en 120-break.
Luca Brecel wist dat hij geen frame meer mocht weggeven en startte een kleine comeback. Hij kwam terug tot 10-9.

Winstbedrag

In het uiteindelijk laatste frame ligt er op veel momenten een moeilijke tafel en zijn er veel verassingen. Missers worden afgewisseld met mooie momenten. O’Sullivan wist het Frame te pakken en daarmee ook de wedstrijd. Geen nieuwe comeback voor Brecel na zijn geweldige WK in mei.
O’Sullivan mag met zijn winst 243.000 euro bijschrijven. Brecel mag ook niet klagen met 121.000 euro.

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie