Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Shoot-out | Jongeling Stan Moody stoot door mede dankzij deze fluke op zwarte bal

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 07/12/2023 om 15:30 GMT+1

Stan Moody en de Snooker Shoot-Out vormen een gelukkig huwelijk. De jongeling (17) boekte vorig jaar al een overwinning en zegevierde tijdens de editie van 2023 ook in zijn eerste partij. Moody versloeg Rory McLeod, maar had over enig geluk niet te klagen. Hij profiteerde van een fluke op de zwarte bal.

Shoot-out | Jongeling Stan Moody stoot door mede dankzij deze fluke op zwarte bal

Moody en McLeod maakten met recht een rotzooitje van de tafel, waarop diverse rode ballen bovenin eindigden in plaats van onderin. De score bleef ook relatief laag, maar uiteindelijk was het dan toch Moody die de nul van het scorebord wist te poetsen.
Hij kon direct nog zeven punten toevoegen, maar dat was helemaal niet de bedoeling. De 17-jarige was vooral bezig om de witte bal onderin tegen de band te leggen, maar door een klos van zwart tegen een verdwaalde rode bal verdween die zomaar in de pocket.
Niet per se een voordeel voor Moody, die juist bezig was om het tegenstander McLeod zo moeilijk mogelijk te maken. In plaats daarvan moest hij zelf de volgende bal spelen. Dat deed hij niet per se goed, maar uiteindelijk zou de Jamaicaan slechts deel profiteren en was hij snel terug aan tafel.
picture

Stan Moody wint als 15-jarige zijn eerste wedstrijd in de World Snooker Shoot Out

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie