Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UK Championship | Hossein Vafaei dendert door naar kwartfinale - maakt drie century breaks

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 01/12/2023 om 10:23 GMT+1

Hossein Vafaei verkeert op het UK Championship in uitstekende vorm. De Iraniër noteerde maar liefst drie century breaks in zijn gewonnen partij tegen Matthew Selt, die geen schijn van kans kreeg. Vafaei won met 6-1 en als hij op dit hoge niveau blijft spelen, lijkt alles mogelijk. Al is Zhang Anda bij de laatste acht een verre van gemakkelijke opdracht.

UK Championship | Hossein Vafaei dendert door naar kwartfinale - maakt drie century breaks

Met een Iraniër, Brit, Chinees en Belg was de donderdagavond zeer internationaal getint. Niet zonder reden, want het spel dat Vafaei op de mat legde, was van de buitencategorie. Selt is toch ook zeker niet de minste, maar hij kwam er simpelweg niet aan te pas.
Het eerste frame verliep nog vrij spannend. Daarna was Vafaei echter los. Hij noteerde op rij breaks van 132, 94, 56 en 133 waarmee hij de handen van de in York aanwezige toeschouwers dikwijls op elkaar kreeg. Selt wist tussendoor een whitewash te voorkomen, maar meer zat er echt niet in.
picture

UK Championship | Vafaei en Murphy hebben geen zin in tactische strijd - besluiten tot re-rack

Clash tussen Vafaei en Zhang

Vafaei sloot af in stijl door nog maar eens een 121 te noteren. Een moeilijke positie op de roze bal zorgde ervoor dat het net geen clearance werd, maar dat was dan ook zo’n beetje het enige wat eraan ontbrak op een geweldige avond voor de ‘Prins van Perzië’.
Hoe mooi zijn prestatie ook was, Vafaei kan er amper van genieten want vrijdagmiddag wacht alweer een duel met Zhang. De Chinees was in een eindsprint (6-4) te sterk voor een zieke Luca Brecel. ‘Mighty Mouse’ is tot dusver de revelatie van het seizoen, maar Vafaei krijgt in het Barbican ook een kans om een gooi te doen naar die titel.
picture

UK Championship | Zieke Brecel redt het niet tegen Zhang Anda - legt het af in de eindsprint

Het programma van de kwartfinale op het UK Championship

Ronnie O’Sullivan - Zhou Yuelong
Hossein Vafaei - Zhang Anda
Mark Selby - Judd Trump
Ding Junhui - Mark Williams

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel heeft een nieuw doel: de nummer één van de wereld worden! Lukt hem dit? Je kunt het ook dit seizoen natuurlijk weer volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie