Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Ding Junhui trekt uitstekende vorm door vs Vafaei - whitewash na mooie breaks

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 22/03/2024 om 14:58 GMT+1

Ding Junhui heeft nog maar eens aangetoond dat hij altijd een factor is om rekening mee te houden. De Chinees hield huis in zijn kwartfinale op de World Open. Slachtoffer van die dadendrang was Hossein Vafaei, die bij de laatste acht Ronnie O’Sullivan nog verraste in een decider. Zover kwam het dit keer verre van. Ding plaatste enkele mooie breaks en trakteerde Vafaei op een whitewash: 5-0.

World Open | Ding Junhui trekt uitstekende vorm door vs Vafaei - whitewash na mooie breaks

Gezien de natuur van snookerwinter 2023/2024 was een duel tussen Ding en O’Sullivan verwacht, want de twee trekken elkaar dit seizoen aan als twee magneten. Keer op keer kwamen ze tegen elkaar uit, maar grote kans dat ‘The Dragon’ het niet erg vond om nu eens op Vafaei te stuiten.
Meestal won O’Sullivan hun onderlinge duels namelijk, maar dat gevaar was in Yushan geweken. En enig gevaar straalde Vafaei niet uit, waarmee Ding een soort vrije doortocht kreeg naar de halve finale. Een vrije doortocht die hij zelf afdwong, want net als in de kwartfinale speelde hij meer dan uitstekend.
picture

World Open | Ding Junhui wint hoogstaande partij snooker van Murphy - voorkomt decider

Foul tijdens afsluiter

Ding plaatste twee centuries, eentje van 135 en eentje van 102 die wat werd gekortwiekt, met daarbij ook nog scores van 73 en 74. Slechts in één van de vijf gewonnen frames kwam Ding niet tot een break van 50+. Vafaei stelde er nog wel breaks van 50 en 64 tegenover, maar zelfs een score van 64 was niet voldoende voor framewinst.
En dus was het na vijf frames gedaan, waarmee Ding zijn uitstekende vorm onderstreepte. Ding speelt in de halve finale tegen iemand die zijn goede vorm lijkt te hervinden: Neil Robertson. De Australiër speelt op de World Open de ene na de andere geweldige partij en dat is geen moment te vroeg, met het oog op het WK en het mogelijk zelf moeten spelen van kwalificatie.
Dat zijn zorgen voor later. Vandaag is Robertson ongetwijfeld blij en tevreden met 5-2 winst op de altijd taaie Barry Hawkins. Dit maakt de volgende halve finales: Judd Trump vs Jackson Page en dus Ding Junhui tegen Neil Robertson.
picture

World Open | Surety imponeert op eerste dag in Yushan met maximum tegen Ding

Waar kijk je?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie