Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK snooker | Noppon Saengkham maakt maximale score van 147 - stapje dichter bij kwalificatie

Geupdate 15/04/2024 om 20:40 GMT+2

Noppon Saengkham heeft tijdens de kwalificatie van het WK snooker een maximum break gemaakt met een score van 147. Een 147 is de hoogst mogelijke score in het snooker en die viel opvallend genoeg al in de kwalificatie voor het WK, dat komend weekend begint en wordt gehouden in de befaamde Crucible. Luca Brecel moet dus aan de bak om zijn wereldtitel te verdedigen.

WK Snooker | Noppon Saengkham maakt maximale score van 147

Zover is het nu nog niet, want 16 en 17 april staat in het teken van de al even befaamde Judgement Day. Op deze twee dagen wordt bekend welke zestien qualifiers zich voegen bij de mondiale top 16, om uiteindelijk in Sheffield de nieuwe wereldkampioen aan te wijzen.
Noppon zette in die kwalificaties een nieuwe stap door met 10-5 te winnen van Andy Hicks. De Thai staat op de drempel van het hoofdtoernooi en dient nog één partij te winnen om deel uit te maken van de main draw.
picture

WK snooker | Bekijk staartje van maximum break Selby - op weg naar volle mep van 147

Lucratief frame voor Noppon

De Thai maakte geen enkele fout tijdens het tiende frame en vergrootte zijn voorsprong ten opzichte van Hicks zodoende naar 7-3. Met een mooie buiging nam Noppon het applaus van de aanwezige fans in ontvangst, evenals de felicitaties van Hicks en de referee.
De 147 maximum break van Noppon dingt mee naar de hoofdprijs voor highest break, ook al werd deze neergezet in de kwalificatie. Dit betekent dat het huzarenstukje mogelijk een bonus oplevert van 15.000 pond. Indien een tweede speler erin slaagt om 147 te scoren, moet de bonus worden gedeeld.
Sowieso kan Noppon alvast een cheque van 10.000 pond tegemoet zien, want dit is de prijs die staat tegenover een maximum break in de kwalificatie. Het potten van rood-zwart-kleuren op volgorde van maximale punten is dus een lucratieve bezigheid.
picture

WK snooker | Kyren Wilson zorgt voor sportieve sensatie met maximale break van 147

Twee keer 147 tijdens WK snooker 2023

Tijdens editie 2023 van het WK snooker vielen er twee maximum breaks te noteren. Zowel Mark Selby als Kyren Wilson kreeg het voor elkaar. Selby presteerde dit nota bene in de finale, die hij uiteindelijk met 18-15 zou verliezen van Brecel.
Met nog ruim twee weken topsnooker te gaan, is de 147-score al halverwege die van vorig jaar dus wie weet wat er nog meer in het vat zit.
picture

WK Snooker | O'Sullivan reageert op Van Barneveld - "147 moeilijker dan negendarter"

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie