Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Grand Prix | Beste partij ooit van O’Sullivan? Ronnie blaast Ding weg in amper vijf kwartier

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/01/2024 om 11:08 GMT+1

Heeft Ronnie O’Sullivan zijn beste partij snooker ooit gespeeld? Het is nogal een statement, maar het zou zomaar eens kunnen. ‘The Rocket’ speelde fenomenaal tijdens de halve finale van de World Grand Prix, liet Ding Junhui geen schijn van kans en scoorde maar liefst vier dikke centuries verspreid over zes gewonnen frames.

World Grand Prix | Beste partij ooit van O’Sullivan? Ronnie blaast Ding weg in amper vijf kwartier

Het werd 6-1 voor O’Sullivan terwijl Ding echt geen kleintje is die je zomaar even aan de kant schuift. Dat bleek wel tijdens eerdere partijen dit seizoen, want de twee komen elkaar vaker wel tegen dan niet. En over het algemeen trekt de zevenvoudig wereldkampioen aan het langste eind.
Dat dit ook zaterdag zou gebeuren, was al snel duidelijk. Ronnie was on fire. Zeldzaam goed zelfs. Zijn allerbeste partij snooker ooit? Het is veelzeggend dat die vraag überhaupt wordt gesteld, wat uiteindelijk het verdict ook blijkt.
picture

World Grand Prix | Bekijk subliem optreden Ronnie O’Sullivan in samenvatting - beste partij ooit?

Vier dikke century breaks

O’Sullivan noteerde breaks van 135, 128, 79, 90, 128 en 124 en dan te bedenken dat hij de laatste tijd aangeeft niet zo gek veel plezier in het spelletje te hebben. Ondanks ‘minder spel’ won hij vorige week nog The Masters na een veelbesproken finale vs Ali Carter. Uiteraard is O’Sullivan de grote favoriet voor het WK snooker, dat over een maandje of drie wordt gespeeld.
Eén van de weinigen die iets lijkt te kunnen inbrengen tegen O’Sullivan is Judd Trump, die net zo goed aan een puik seizoen bezig is. De ‘Ace in the Pack’ is zondag de andere finalist tijdens de eindstrijd van de World Grand Prix, een toernooi waarvoor de 32 beste spelers van het afgelopen kalenderjaar zijn uitgenodigd.
picture

World Grand Prix | O’Sullivan speelt fantastisch - opent tafel op geweldige wijze via gele bal

WAAR KIJK JE?

Met de World Grand Prix gaat het laatste gedeelte van het snookerseizoen verder. Wie deelt in de Morningside Arena in Leicester de groene lakens uit op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons nieuwe kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie