Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Grand Prix | Judd Trump vreet matige Mark Selby met huid en haar op en staat in halve finale

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 18/01/2024 om 22:14 GMT+1

Wat vooraf een geweldig affiche was voor de kwartfinales van de World Grand Prix, werd een enorm eentonige vertoning. Judd Trump had geen kind aan tegenstander Mark Selby, die buiten een Century Break in het vijfde frame op geen enkel moment kwam opdagen.

World Grand Prix | Judd Trump vreet matige Mark Selby met huid en haar op en staat in halve finale

De nummers twee en vijf van de wereld tegen elkaar in de kwartfinale, dat zie je niet vaak. In de World Grand Prix in de Morningside Arena in Leicester was het wel zover: Judd Trump tegen thuisfavoriet Mark Selby, dat kon niet anders dan vuurwerk opleveren.
Het eerste frame werd vooral getekend door fouten van beide kanten. In drie keer lukte het ‘The Ace in The Pack’ om de voorsprong te nemen. Een 47-break was 100 punten te weinig om het publiek in extase te brengen, maar gaf Trump wel een goede uitgangspositie in het tweede hoofdstuk.
Toch bleek ook dat frame een enorme worsteling, maar opnieuw was Trump degene die de beste was op het scorebord. Zo was hij na nog geen uur spelen al halverwege.

Eentonig

Ook met een 2-0 achterstand op de tabellen gaf Selby niet thuis, hoe dicht bij huis hij ook was. Trump kwam echter ook niet verder dan 49 punten, want een eenvoudige blauwe werd niet binnengewerkt. De viervoudig wereldkampioen hielp hem opnieuw – tot twee keer toe – in het zadel en stond met 3-0 achter.
Een nieuwe fout van ‘The Jester from Leicester’ luidde een Century Break in van zijn tegenstander; Trump veegde met enkele prachtige ballen een serie van 119 punten aan elkaar en zette Selby met de rug tegen de muur.

Toch een keer Selby

Trump leek hard op weg naar een whitewash na enkele prachtige rode ballen, maar miste vervolgens een relatief makkelijke zwarte. Het bracht Selby eindelijk op gang. Met een Century Break – exact honderd punten in zijn geval – sloeg de nummer vijf van de ranking terug.
Een mooie plant naar de middenpocket bracht Selby ook in het zesde frame op gang. Tot twee keer toe ging de kampioen echter in de fout, eerst op zwart en daarna op een eerste rode. Voor Trump was het de kans om een comeback meteen in de kiem te smoren.
Hoewel de gele bal uiteindelijk mis ging, was er voor Selby geen eer meer aan te behalen om aan tafel te komen. Het werd 5-1, een oorwassing van jewelste.

Waar kijk je?

Met de World Grand Prix gaat het laatste gedeelte van het snookerseizoen verder. Wie deelt in de Morningside Arena in Leicester de groene lakens uit op weg naar The Crucible in april? Kijk hoe Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Mark Selby en anderen het ervan af brengen via Eurosport en discovery+! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie