Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Vafaei verslaat O'Sullivan met verschil van één punt in decider

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 21/03/2024 om 11:14 GMT+1

Ronnie O'Sullivan is uitgeschakeld op het World Open in Yushan. De Engelsman verloor vanochtend na een decider met 5-4 van de Iraniër Hossein Vafaei. O'Sullivan knokte zich de hele wedstrijd terug en leek in de decider de beste papieren te hebben, maar uiteindelijk ging Vafaei er toch met de winst vandoor en plaatst hij zich voor de kwartfinale in China

World Open | Vafaei verslaat O'Sullivan met verschil van één punt in decider

Vafaei en O'Sullivan hebben in de korte tijd dat de Iraniër op de tour speelt al een bijzondere rivaliteit opgebouwd. Voorafgaand aan het WK van vorig jaar reageerde Vafaei op uitspraken van O'Sullivan, die zei dat de zevenvoudig wereldkampioen niet respectvol omging met andere spelers en dat hij beter zijn keu aan de wilgen kon hangen.
Controversieel genoeg ontmoetten de twee elkaar ook nog eens tijdens het WK van vorig jaar en daarin hakte O'Sullivan Vafaei in de pan. Sowieso had Vafaei voor de ontmoeting van vandaag slechts een keer gewonnen van O'Sullivan in vijf ontmoetingen.
picture

World Open | O’Sullivan laat zich niet afleiden door beltoon - Ronnie pakt gewoon het frame

Vafaei komt weg met enorme misser

Ook hun laatste wedstrijd tijdens het UK Championship eind vorig jaar ging de kant op van de Engelsman, maar dit keer was Vafaei beter voorbereid op het geweld van O'Sullivan. Zijn safetyspel was goed verzorgd en de Iraniër scoorde op de momenten dat het moest.
Ondanks alles leek een enorme misser van Vafaei in de decider er alsnog voor te zorgen dat O'Sullivan met de schrik vrij zou komen, maar dankzij wederom goed verdedigend spel dwong hij een kans af, clearde hij de kleuren en won hij zo met een punt verschil.
picture

World Open | Fluke voor Ronnie O’Sullivan - Chinees publiek smult van blauw in midden pocket

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie