Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Luca Brecel wint vijf frames op rij - draait op die manier achterstand om

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 19/03/2024 om 10:39 GMT+1

Luca Brecel heeft na de kwalificatie ook zijn partij in de eerste ronde gewonnen op de World Open. Ook deze zege kwam tot stand op basis van solide spel, maar het duurde wel eventjes voordat het de Belg lukte om dat solide spel te benaderen. Oliver Brown won de eerste twee frames, maar daarna was er geen houden meer aan en won Brecel er vijf op rij om er 5-2 van te maken.

World Open | Luca Brecel wint vijf frames op rij - draait op die manier achterstand om

Ondanks het spelen van zeven frames viel er tijdens Brecel vs Brown geen century te noteren. Het scheelde weinig in het laatste frame waarin de wereldkampioen goed onderweg was, maar een late misser zorgde ervoor dat er toch geen 100+ op het scorebord kwam.
Veel belangrijker was echter dat Brecel toen al was verzekerd van een 5-2 overwinning, waarmee hij zich meldt bij de laatste 32. Na goede optredens in Llandudno (Welsh Open) en Riyadh lijkt Brecel er voorlopig dus toe in staat om die goede lijn door te trekken.
picture

World Open | Luca Brecel speelt zich op basis van solide spel naar hoofdtabel - drie hoge breaks

Verdediging wereldtitel op komst

Dat is precies op tijd voor het WK, waar Brecel over een maand zijn wereldtitel moet verdedigen. Eerder dit seizoen liep het lange tijd voor geen meter bij de Belg, die telkens vroeg werd uitgeschakeld, maar het tij lijkt voorzichtig te keren.
Dit vormt nog geen enkele garantie, maar ook in het Chinese Yushan liggen er mogelijkheden. Brecel neemt het voor een plek in de achtste finales op tegen Stephen Maguire of Pang Junxu.
picture

Riyadh Masters | Luca Brecel profiteert bijna van maar liefst drie flukes op rij

Waar kijk je?

Natuurlijk zijn wij ook in China van de partij met Eurosport en discovery+! Wie deelt in het Yushan Sports Centre de lakens uit in de eindsprint richting The Crucible in Sheffield? Ronnie O’Sullivan, Judd Trump, Luca Brecel en vele anderen gaan de strijd aan om de titel in de World Open, mis niets bij jouw Home of Snooker! Volg je ons kanaal op WhatsApp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie