Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

World Open | Neil Robertson geeft teken van hoop - bereikt weer eens halve finale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 22/03/2024 om 15:22 GMT+1

Neil Robertson staat voor het eerst tijdens seizoen 2023/2024 in de halve finale van een rankingfinale. Dit wapenfeit verrichte de Australiër op de World Open, waar hij weer iets van zijn oude zelf lijkt te hebben teruggevonden. Robertson won in de kwartfinale met 5-2 van de altijd taaie Barry Hawkins.

World Open | Neil Robertson geeft teken van hoop - bereikt weer eens halve finale

Waar Robertson altijd wel goed was voor enkele toernooizeges is het alweer van de The Masters 2022 geleden dat hij nog eens een serieus groot toernooi won. Daarna ging het minder en minder, met als dieptepunt de eerste helft van het huidige seizoen.
Robertson won amper nog een partij en moest zelf vrezen voor zijn ranking, maar waar hij pas echt behoefte aan had… was familiebezoek. ‘The Thunder from Down Under’ wil graag terug naar huis, wat vanwege de coronacrisis keer op keer niet mogelijk was.
picture

The Masters | Robertson slaagt er ook tegen Hawkins niet in om af te rekenen met vormcrisis

Familiebezoek als heilzaam recept?

Halverwege deze winter nam Robertson zelfs een korte break om inderdaad op familiebezoek te gaan. En hoewel het te ver gaat om te zeggen dat hij sindsdien herboren oogt, is wel degelijk sprake van een stijgende lijn.
Tijdens de World Open slaagde Robertson erin om die lijn weer een stukje te verleggen door de halve finale te halen. En hoe! De wereldkampioen van 2010 scoort de ene na de andere century. Ook tegen Hawkins was het weer raak met centuries van 127 en 115. De overige drie frames won Robertson door minimaal een 79-break te noteren.
picture

The Masters | Wesp verstoort Robertson vs Hawkins - referee grijpt zeer kordaat in

Prestatie welkom met oog op WK snooker

Kortom, dat belooft wat voor de halve finale. Daarin moet Robertson ook op zijn best zijn, want hij moet het opnemen tegen Ding Junhui. Ding is voor zijn eigen Chinese publiek al net zo goed in vorm, dus wellicht wordt het een enerverende partij.
Met het oog op het aankomende WK in Sheffield zou Robertson zichzelf een groot plezier doen door nog een stapje verder te geraken, want de kans is nog altijd aanwezig dat hij een plekje moet opeisen via de kwalificatie.
picture

UK Championship | Recordreeks Neil Robertson stopt – voor het eerst in 17 jaar geen rankingtitel

WAAR KIJK JE?

De Belgische wereldkampioen Luca Brecel kan in Sheffield de eerste speler worden die zijn eerste wereldtitel verdedigt, maar de concurrentie is moordend. Het ultieme seizoenseinde in de Crucible is natuurlijk te volgen via Eurosport en discovery+. Mis niets van Ronnie O'Sullivan, Mark Selby, Mark Williams, John Higgins, Judd Trump en alle andere tovenaars van het groene laken! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie