Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tokyo 2020 | Eerste surfgoud Italo Ferreira ondanks gestolen paspoort en surfen in spijkerbroek

Wian Slendebroek

Geupdate 27/07/2021 om 16:42 GMT+2

De Braziliaanse Italo Ferreira heeft op de Tsurigasaki Surfing Beach het eerste surfgoud gewonnen. De 27-jarige Braziliaan versloeg in de finale de Japanse thuisfavoriet Kanoa Igarashi.

Italo Ferrreira boven de golven

Foto: Getty Images

Het olympische succes van Ferreira kent een opvallend begin. De Braziliaan moest in 2019 in actie komen op de Surfing Games in Miyazaki, De surfer haalde de wedstrijd op het nippertje. Ferreira kwam negen minuten voor het einde van zijn heat aan op de wedstrijdlocatie.
Tijdens de reis was het paspoort van Ferreira uit zijn rugtas gestolen. Door deze beroving moest hij een noodpaspoort en nieuwe visa voor de Verenigde Staten en Japan aanvragen. Door dit papierwerk kon hij pas dagen later aankomen in Japan. Tot overmaat van ramp liep zijn vlucht naar Japan ook nog eens vertraging op door een orkaan.
Door deze vertraging moest Ferreira zijn gesprek op de ambassade om een visum te krijgen uitstellen naar de wedstrijddag. Na zijn gesprek haastte de surfer zich naar het strand waar de wedstrijd werd gehouden. Zijn heat was al twintig minuten bezig. Op een geleend board en in een korte spijkerbroek won hij zijn voorronde. Uiteindelijk zou hij de wedstrijd in Miyazaki winnen.
Om vandaag te winnen, moest hij in de finale sterker zijn dan de Japanse surfheld Kanoa Igarashi. De Japanner die is geboren en getogen in de Verenigde Staten was duidelijk de mindere in de finaleheat. De Braziliaan kon beter omgaan met de lastige omstandigheden op het Japanse strand. De Braziliaan was met 15.14 tegen 6.60 de sterkste.
picture

Ferreira na zijn winst

Foto: Getty Images

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie