Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rotterdam | 'Irritante' Gijs Brouwer naar kwartfinale na opgave gefrustreerde Holger Rune

Sander Grasman

Geupdate 17/02/2023 om 11:12 GMT+1

Gijs Brouwer heeft gisteravond de kwartfinale van het ABN Amro Open in Rotterdam bereikt. De Nederlander die kort voor het toernooi een wild card kreeg van directeur Richard Krajicek, versloeg Holger Rune. Het Deense toptalent gaf bij een stand van 6-3 en 4-0 op vanwege een polsblessure. Brouwer neemt het nu in de volgende ronde op tegen landgenoot Tallon Griekspoor.

Gijs Brouwers sprookje in Rotterdam duurt voort met zege op Holger Rune

Foto: Getty Images

Met zijn coach Michiel Schapers had Gijs Brouwer een tactisch plan opgezet om het de veel hoger geplaatste Holger Rune lastig te maken. Het idee was om het als 'irritante lefty', zoals Brouwer het zelf omschreef voor de camera van de NOS, zo onvoorspelbaar mogelijk te spelen en daarmee het spel van de Deen te ontregelen.
Daarbij kreeg de Venhuizer hulp van het rumoerige thuispubliek. Rune stoorde zich duidelijk aan de geluiden die hem met name bij zijn service uit zijn concentratie haalden en de Deen begon steeds slordiger te spelen.
Rune was nog wel zo goed begonnen aan de wedstrijd. Al vroeg brak hij door de opslag van Brouwer, maar daarna ging het helemaal mis voor de als vierde geplaatste speler. Hij raakte zichtbaar gefrustreerd, verloor zeven games op rij en liet zich vervolgens behandelen aan een blessure aan zijn pols.
Een game na zijn blessurebehandeling vond Rune het al mooi geweest en dus duurt het sprookje van Brouwer in Rotterdam voort. Inmiddels lonkt zelfs de Top 100 voor de 25-jarige Nederlander.

NEDERLANDS ONDERONSJE

Dan moet hij wel afrekenen met Tallon Griekspoor, die op zijn beurt op woensdag al Alexander Zverev (4-6, 6-3 en 6-4) had verrast. Griekspoor is dit seizoen ijzersterk begonnen. Hij won zijn eerste titel in het Indiase Pune en bereikte op het Australian Open voor het eerst de derde ronde van een Grand Slam.
Vrijdag gaan de twee Nederlanders het onderling uitmaken welke landgenoot op zaterdag de nationale eer hoog mag gaan houden. De kans is groot dat de tegenstander dan Jannik SInner zal zijn.
De jonge Italiaan versloeg Stefanos Tsitsipas (6-4 en 6-3) en mag zich nu opmaken voor een duel met de ervaren Stan Wawrinka. De Zwitser won van generatiegenoot Richard Gasquet met 6-3, 6-3. Het was pas de vijfde ontmoeting tussen die twee ervaren rotten, die al in 2006 voor het eerste tegenover elkaar stonden op de ATP Masters.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie